sözlüğe yeni kan akışını sağlamayı amaçlayan, "buyurun, hoşgeldiniz, odalarınızda sıcak su vardır, havlularınız ve çarşaflarınız her sabah değiştirilir, bavullarınızı odanıza çıkarabilirsiniz" anlamına gelen, yazma potansiyeli olan insan alma işidir.
- uye olamıyorum
- suan yazar alımı durduruldu
- yapma ya benim için bir ayrıcalık yapamaz mısınız?
- hayır
- lütfen ya çok iyi yazarım bak
- hımm o halde sana bir kaç soru sormam gerekiyor
- tamam ben hazırım
- kullanıcı adın ne olacak
- vordagılardes
- one ya
- beni iceri alırsan söylerim
- tamam lan gel..bak sadece nickinin anlamını ogrenmek için alıyorum bilesin
- söz ilk entry onu girecegim
zaten tavan yapmış sözlük kalitesini(!) körüklemek için yeni liselilere kapısını açmış durumda yine sözlük. millet bas bas bağırıyor "yeter hocam, önce elimizdeki liselileri belirleyip eleyelim. önümüzdeki maçlara bakalım" diye ama dikkate alan nerde*?
sözlüklerin yazar açığını gidermesi, yeni yazarlar ile yeni fikirlere kapısını açması demektir. tabi bazı sakıncaları vardır bu yazar alımlarının; yazar sayısı çoğalır buna rağmen moderatör sayısı aynı kalır sonuçta işler daha yoğunlaşır, yorucu olur. sözlüğün oturmuş olan yapısını rahatsız edici biçimde değiştirebilir çünkü yeni gelen yazarlar arasında sözlük adabını bilmeyenler çıkar. en önemli dezavantajı ise; iş olsun diye sözlükte yazar olmaya çalışan insanlardır. şuursuz, sözlüğü forumla karıştıran, sözlük formatına uymayan insanlardır. sözlüğün bok olma sebebidir.
ancak asıl önemli olan nokta; yazar alımlarının kapanmasından sonraki süreçtir. daha önce herhangi bir sözlükte yazarlık tecrübesi olmayan yazarlara sözlük formatı, yazım kuralları anlatılmalıdır ki, yazar alımı işe yarasın ve kaliteli entryler girilsin.
sonuç olarak; yazar alımı, yazar kalitesinin belirli bir süre için düşmesine sebep olabilir bu yüzden bir risktir ancak; kontrollü yönetilirse alım süreci ve sonrasındaki birkaç aylık süreç sözlük için güzel günler geri gelmiş demektir. **
ne kadar "çok demokratik ortamlar efendim sözlükler, her görüşten insan olmalı" düşüncesinde olunsa da zerre katılmıyorum buna. eğer ki siz sırf demokratik filan olsun diye atatürk düşmanı bir adamı (evet çoğunlukla da adam olurlar) yazar yaparsanız bunun gibi düşünen diğer herifler de (onlar da adam olurlar çoğunlukla) gazlanır da gazlanır. bunca bu tip düşünen sefili gördükçe "okuyucu" formatlı bireyler "lan demek ki bu düşünce normal hatta güzel bak adam sözlükte filan yazıyor. hmm" diyebilir. sırf "ayy çok süperiz, çok serbestlikçiyiz" diye angutcanlara hoşgörü gösterilmemelidir. "atatürk" konusu en basit örnektir.
şu sıralar nasıl yapıldığı merak konusu olandır. cidden neye dikkat ediyorlar çok merak ediyorum. birkaç gündür dikkatimi çekiyor yeni gelen yazarlar. şimdi diyeceksiniz daha 7. nesil, yeni gelmiş, bir de yazar alımını eleştiriyor diye. ama kaliteden, içerikten falan bahsetmiyorum. yani öyle yazdığımı iddia etmiyorum. evet kaliteli yazmıyoruz, bakınız yazarlığı falan yapıyoruz da düpedüz yazılı kurallar da ortada. en azından onlara uyuyoruz.
entrynin içeriği ne kadar dolu olursa olsun, entryde noktalama işaretleri kullanılmamış veya yanlış kullanılmışsa, entrynin sahibinin yazar olarak kabul edilmesi imkansızdır!
entryleri incelerseniz daha net anlarsınız sanıyorum. maalesef tek örnek değil. forum/chat tarzı entrynin kralını yapan da yazar oluyor, tamamen subjektif yazmış olanlar da.
sonuç olarak sözlüğün ihtiyacı mı var bilmiyorum; ama sözlüğün hayrına olmadığı kesin!
edit: o zaman üşenip caps falan almadım, tüm entryler hatalı diye. örnekteki arkadaş kendini düzeltti en azından ama sorunu düzeltmek bu kadar basit değil.