yazar

entry154 galeri2 video1
    1.
  1. Yazar terimi, aslında yazılı bir iş üreten herkes için kullanılabilmekle birlikte, genelde yaratıcılığını kullanarak profesyonel bir şekilde eser üreten veya farklı formatlarda çok sayıda eseri olan kişiler için kullanılır.

    Yetkin yazarlardan, anlattıkları düşünceleri veya betimlemeleri tutarlı bir sanat görüşü içinde yazmaları ve kullandıkları dili doğru ve güzel bir biçimde kullanmaları beklenir.

    Bir yazar, farklı formatlarda yazılar yazabilir; şiir, roman, kısa hikaye, güfte, senaryo gibi. Yazdıkları yazım türlerine göre farklı sıfatlar da alabilir; Şair, güftekar, hikayeci, senarist, makaleci, köşe yazarı gibi.

    Yazarın eserleri, mensup olduğu toplumun kültürüne katkıda bulunur ve toplumda bir sanatçı olarak kabul edilir.
    3 ...
  2. 2.
  3. uludag sozluk kullanicilarindan sozluk formatina uygun entry girenlere verilen sıfat.
    6 ...
  4. 3.
  5. an itibariyle sözlüğe 1144 tanesinin kayıtlı olup, henüz 50 tanesinin bile aynı anda sözlükte görülemediği kişiler topluluğu.
    3 ...
  6. 4.
  7. kimi para kazanmak icin; para kazanma ugruna populerizmin igrenc kaliplariyla eser ureten veya dostoyevski gibi borclarini kapatabilme ugruna yine de insana hitap edeceginden saygin eserler ureten,

    kimi birikimlerini insanlarla paylasmak icin; bazen gezdigi gordugu yerleri paylasmak, bazen bildigi bir konuyu insanlara aciklamak, bilgi vermek, insanlara faydali olma amacli eserler ureten,

    kimi duygularini kagida bosaltmak icin; belki de en samimi bir sekilde kendisini dinleyecek kisinin kalemi ve kagidi oldugunu dusunerek, rahatlama amacli eserler ureten,

    insanlarin her birine verilen isim.
    1 ...
  8. 5.
  9. kendisini yazı ile ifade eden, kaleminden kişiliğine ve dünya görüşüne dair ipuçları çıkan, yazma sevdalısı kişi.
    3 ...
  10. 6.
  11. 7.
  12. 8.
  13. sözlükte çaylaklıktan sonraki mertebedir. sözlük kurallarıan uygun entry giren çaylakların ulaştığı mertebe de denilebilir. aksi durumlarda, çaylaklık süresinin uzamasından dolayı bir türlü varılamayan mertebe olarak da adlandırılabilir. *
    3 ...
  14. 9.
  15. özgürlük hükmetmekse; özgürlüğe ulaşabilmek için özgürlüğünü satan insandır.
    1 ...
  16. 10.
  17. girdiği entrylerle sözlüğe katkı yapabilecek, başlık altına entry girebilecek kişidir. anket ya da değil, başlık başlıktır, yazar da istediğinin altına entrylerini girebilen üyedir.
    0 ...
  18. 11.
  19. bazen tanınmaması gereken kişidir; eğer eserini kendi açımızdan mahvetmek istemiyorsak! yazarın hayatı mahrem olmalıdır...

    bunun dışında; yazarlık bir yandan da utanmaktır; eski yazdıklarından. belki de fikirlerin sürekli geişip değişmesidir bunun anlamı.
    0 ...
  20. 12.
  21. işi sadece yazmak olan, bunu da dil ile yapacak olan. ama biz; türkçenin iki tane kuralını bilmeyip de, "gelipte", "geliyormusun", "ankara'da ki" yazan insana "yazar" sıfatını layık görüyorsak, yazıklar olsun bize.
    0 ...
  22. 13.
  23. Bilim, edebiyat, sanat alanında kitap yazan kimse.
    1 ...
  24. 14.
  25. yaz- fiilinin 3. tekil kişi geniş zaman çekimlenmişi.
    4 ...
  26. 15.
  27. ... yıl 1970, yazan aziz nesin:

    "her yazar, yalnız kendisi için yazar ve yalnız kendini yazar.
    yazarlar her ne yazarlarsa kendilerini yazdıkları gibi,
    okurlar da her ne okurlarsa kendilerini okurlar."
    1 ...
  28. 16.
  29. Niye yazar insan; kendini göstermek için... öğrendiklerini unutma kaygısını gidermek için... (burada bir çelişki var.bunlar sesdeş olmalı)
    0 ...
  30. 17.
  31. her ne kadar toplumundan ayrılmadan yazması gereken tanımı hakkında yapılsa da, kesinlikle özgün bir tarz geliştirip yolunu çizmesi gereken ve düşüncelerinin üzerine titreyip, onları kağıda dökerken özenli olması gereken düşünce ve eylem adamıdır.
    1 ...
  32. 18.
  33. *çaylaklıktan sonraki kademe.
    1 ...
  34. 19.
  35. 20.
  36. 21.
  37. elinde en güçlü silahı tutan insan..ona dilediği gibi yön veren, hele ki işinin ehli ise sansasyon üstüne sansasyon yaratabilen insan modeli..
    0 ...
  38. 22.
  39. 23.
  40. Bir kalem susar, yerini bir başkası alır. Bu kalemler tükenmez. Kalemler vardır, yılmadan, usanmadan, eğilmeden, bükülmeden yazar... (bkz: Uğur Mumcu)
    4 ...
  41. 24.
  42. gün itibariyle istatistikler bölümünde 4.018 sayısıyla temsil edilen imleç.
    0 ...
  43. 25.
  44. "Bir yazara üç noktadan bakılabilir: Bir öykücü olarak görülebilir, bir öğretmen olarak, bir büyücü olarak. Büyük bir yazar üç niteliği -öykücü, öğretmen, büyücü- birleştirir, ama onda ağır basan, onu büyük yazar kılan özellik, büyücülüğüdür..." *
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük