lanet bir şey ama zamanla bağımlılık yaratan bir olgu. dört yıllık üniversite hayatımda 4. kere geldiğim bu yaz okulunda da yarın ki iktisat politikası sınavıma rağmen oturup sözlüğe entry kasıyor olmam da ayrı bir fantezi. üstelik bunun sonuçları da belli dört yılda alınan 12 ders ve 1.9 ders geçme ortalaması. yani on iki dersten 1.9 unu geçme başarısı gösteren kendimi yanaklarımdan öpmek isteği uyandı bir anda. demek ki ne oluyormuş izmir sıcağında yaz okuluna kalıp deli gibi! ders çalışınca balatalar sıyırılıyor ve insan enteresan haleti ruhiyelere bürünüyormuş.
bir tane iki kredilik dandik ders için antalya sıcağında bir buçuk ay kalmama neden olan para tuzağıdır. gerçi ankara da çok sıcakmış ama bu ara ne kadar sıcak olabilir ki.
koca kış bol bol zaman varken çalışmayıp sonrada yazın sıcağında ders çalışmaya uğraşan birde üstüne para veren öğrencinin devam ettiği eğitim kurumu. **
2005 yılının yaz mevsiminde katıldığım okul programı idi. basketbol,voleybol,havuz,dinlenme gibi müthiş zevkli dersleri olsa da, adı üzerinde "okul" olduğu için midir, bilinmez. pek bi sıkıcı,lanet edilesi bişeydi.
her yaz düzenli olarak katıldığım ve hocalarla ilk kez tanışma fırsatı bulduğum okuldur. kardeşim normal dönemlerde napıyordun derseniz. uyanamıyordum birader napim?
not: 2. öğretimdim derslerim 5'te başlıyordu ona rağmen uyanamıyordum lan. sabah 10'da filan uyuduğum günler olmuştu.
hep gitmek istediğim okuldur.ne yapıyorlar lan acaba diye düşünürdüm hep ama babam ben seni normal okula zor gönderiyorum.bir de yaz okulu mu? istiyorsun derdi.
normal bir dönem gibidir ne kadar çalışkan olursan ol kalıyorsun bir şekilde nerden mi biliyorum 3.24 ganosu olanın bile kaldığını gördüm o yüzden tembel diye sınıflandırmak yanlıştır.*
-abi naber?
+iyidir ya okuldayız işte, burası çok sıcak abi, ders falan da dinlenmiyor! Ee sen naptın?
-bende sahildeyim arkadaşlarla.
+ abi hayat ne tuhaf vapurlar falan di mi?
püfür püfür güzeldir, hava geç karardığı için dersten sonraki zamanlar artar, hocalar sıcaktan bunaldığı için ders araları sıklaşır ve tüm yarıyılın konularını 6-7 haftaya sığdıramadıkları için bir çok konudan muaf olma durumu da vardır.
ayrıca para verdiğiniz için, ders çalışma şevki kendiliğinden oluşur.
kalmış dersleri geçmek için gösterilen çabadır.
arkadaşlarım kendi üniversitelerinde değil de ankara gazi üniversitesinde yaz okuluna gitmeye karar verdiler. düşünceleri kesinlikle derslerden geçeceğiz şeklinde idi fakat 4 dersin 3 ünden kaldılar. kişi başı harcadıkları 1500 tl de açılmayan şemsiye misali oldu.
gelecek dönemlere baba gibi dersleri bırakmamak amacı ile de yapılabilecek ekstra okul hedesi. alttan kalanları ya da üstten vermek istediklerini 1.5 ay gibi bir sürede verip çok da kolay geçmeni sağlayan okul.