yavuz sultan selim köprüsü

entry355 galeri70 video4
    304.
  1. 303.
  2. ikitelli ye bağlanmasıyla trafiği piç eden köprü. Eskiden sadece köprüde trafik olurdu. Şimdi her yerde trafik var. Akebe yapar. Teşekkür akebe. Reis kamyonculara direklerini hediye ediyormuş. Birde hala ona oy verenler olacak.
    5 ...
  3. 302.
  4. Patates soğan domates 20 lira olsun. Köprüden geçişte keşke bin lira olsa. Reis ve ortakları daha fazla kazansın.
    4 ...
  5. 301.
  6. Üçüncü köprü zamları getirdi

    --spoiler--
    Hükümete yakınlığı ile bilinen Sabah Gazetesi'nin haberine göre su firmalarından mobilyacılara şirketler ürünlerine yüzde 20 oranında 3. köprü zammı yapıyor.
    Hükümete yakınlığı ile bilinen Sabah Gazetesi’nin haberine göre nakliyeciler istanbul'a ulaştırdıkları ürünlere Yavuz Sultan Selim Köprüsü zammı yapmaya başladı. Meyve-sebzeden damacana suya kadar pek çok üründe, köprü ücreti gerekçe gösterilip yüzde 20'ye varan fiyat artışı yapılıyor. Anadolu’dan gelip Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü (3. Köprü) geçerek istanbul’a kamyon ve TIR’larla ulaşan ürünlere zam bombardımanı başladı. Nakliyecilerin taşıma fiyatlarına yaptığı köprü zammı, damacana sudan meyve ve sebzeye, mobilyadan nakliyeye kadar pek çok üründe fiyat artışına neden oldu.
    SUYA 0.60 KURUŞLUK ZAM
    Danone Hayat Su Beylikdüzü bayisi yetkilisi, “2 gün önce 9.75 olan 19 litrelik damacana su 10.40 TL oldu. Firmadan bize aktarılan bilgiye göre köprü geçiş ücretlerinin yüksek olması nedeniyle damacana başına 0.60 kuruşluk zam yapıldı” diye konuştu. Danone Hayat Su müşteri hizmetleri yetkilileri de zammı doğruladı.
    MEYVE VE SEBZEYE DE YANSIDI
    Üretici ile market arasında fiyatları artıran zincir halkasında artık köprü ücreti bahanesi de var. Tüm Bostan Sebze Meyve Komisyoncuları ve Tüccarları Federasyonu (TÜMESKOM) Başkanı Burhan Er, “Antalya’dan istanbul Hali’nin kapısına bin 500 liraya gelen araç bugün 3. Köprü nedeniyle bin 800 liraya geliyorsa bu durumu ürüne yansıtmak zorundayım. Artan mazot da olsa, köprü de olsa yol da olsa değişmez. Bu fiyat artışı ürüne yansır” dedi. Er, bu durumun market rafında da zam olarak yansımasının kaçınılmaz olduğunu ifade etti.
    ‘MOBiLYACILAR ZOR DURUMDA’
    Mobilyacılar, birim başına maliyeti karşılamanın mümkün olmadığını buna karşın tüketiciye yapılan zammın gerekçesini söylediklerini ve müşterinin de bunu makul karşıladığını belirtiyor. Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Başkanı Ahmet Güleç, özellikle nakliye firmalarının mobilya firmalarından artan maliyetlerini talep ettiklerini mobilyacıların da bu yüzden sıkıntılı bir süreçle karşı karşıya kaldığını belirtiyor. “Bazı firmalar zam yaptı bazılarıysa direniyor. Nakliye firmaları fiyatları yüzde 10-15 arası artırmak istiyor” diyen Güleç, görüşmelerin sürdüğünü ama zam gelmesinin muhtemel olduğunu kaydetti.
    MALiYET ARTTI %20 ZAM GELDi
    Kat edilen mesafenin artması ve geçiş ücretinin katlanması sonrası nakliye firmaları mevcut mesafe ücretlerine çoktan zam yaptı. Maliyetleri minimum 300 lira artan firmalarda en kısa mesafe ücreti yüzde 10-20 arasında zamlandı.
    --spoiler--
    0 ...
  7. 300.
  8. osmangazi köprüsü sayesinde 30-40 dakika kısalan yolu tekrar 40-50 dakika uzatan gereksiz bir köprü.
    2 ...
  9. 299.
  10. Bi tırcıya kamyoncuya otobüsçüye de de kaymak diye de kaymak nasıl olur uygulamalı tatbiki eğitimle göstersin sana 30 liraya avrupaya geçerken 300 lira soktular tekerlekten ekmek yiyen herkese. .
    3 ...
  11. 298.
  12. 297.
  13. Lan ben en çok iş icabı takip ettiğim nakliyeci gruplarında ağır vasıta ya mecburiyet dayadıktan sonra götüne fazladan yol ve mazot parası girince darbede sokaklara çıktık şikayet edelim sayın cumhurbaşkanı bize çare bulsun diyen ultra gerizekalılara gülüyorum ananı siken kadı lafını hiç duymamış bu gerzekler. ..
    6 ...
  14. 296.
  15. ağaçları yok ederek yapılmış köprüdür. bunu zaten defalarca söyledik dilimiz döndüğünce açılışı ayrı bir rezaletti zaten. ancak hükümet her zamanki gibi tükürdüğümüzü yalattı bize bir şekilde. asla kullanmam dedim defalarca ancak yolcu otobüslerinin de mecburi güzergahı olması ile geçmiş olduk üzerinden giderken ve gelirken.

    yolculuğu takribi 1 saat uzattılar sağ olmayasılar yok yere. yeşillik katliamları zaten başlı başına sıkıntıydı üstüne birde böyle saçmalıklar eklenince iyice karın ağrısı yarattı herkeste. otobüste bir çok kişi söyleniyordu kağıthaneden yukarı doğru döne döne giderken muhtemelen o söylenenlerin en az yarısı köprü açılırken göbek atan kişilerdir ancak her zamanki gibi sadece yılan kendilerine dokununca sesleri çıkıyor..
    12 ...
  16. 295.
  17. Bugün sırf görme amaçlı kullandığımız köprü...

    Tam avrupadan asyaya geçerken son anda Fatih sultan mehmet köprüsünün yerine buraya girelim, hem de görmüş oluruz dedik. Leventten köprüye ulaşabilmek için tam bir saat yol gittik. Yollar zaten tam korku filmi yolları, karanlık ve ıssız...

    Uzun bir yolculuk sonunda ulaştık köprüye. indik foto falan çekildik... Çıkışta kullandığımız gişe sonucu başımızdan aşağı kaynar su döküldü resmen. 28,65 ₺ ücret ödemek zorunda kaldım...

    Hayır bayramda bedava diye 10 dakikada gideceğim yolu para ödeyerek be 60 ₺ lik mazot yakarak gittik...

    Bir daha da siksen kullanMam....
    2 ...
  18. 294.
  19. Gereksiz olduğunu düşündüğüm yapı. Hem çok uzak, hem o kadar orman katledildi, hem de bu kadar pahalı. Bugün ilk defa geçtim. Ama köprüye gelişim 1 saati geçti. Normalde otobüsler 2. Köprüyü kullandığında max.20 dakikada anadolu yakasında oluyor, 3. Köprüye sadece ulaşmak 1.5 saat sürüyor. Rezillik başka hiçbirşey değil.
    4 ...
  20. 293.
  21. Hangi rezilliğini sayalım? Ankara istanbul arasını iki saate yakın uzatmasını mı? Nakliyattan geçimini sağlayan esnafa dayattığı yol ve yakıt masrafını mı? Bayramda ücretli olarak bizim kafamıza aslında müstemlekede yaşadığımızı çakması mı? Reva görülen siz hırsız olduğunuz için biz gişeleri bariyerli yaptık anafikrini mi?
    4 ...
  22. 292.
  23. Bir tanıdığımızın çocuklarının gözünün önünde kaza sonucu ölmesi ile ilk ölümlü kazasını bizden alması ile aklımızda olacak olan köprü. O küçük çocuklara yazık oldu. Allah rahmet eylesin.
    1 ...
  24. 291.
  25. selfie çekinmek için duranlar yüzünden kaza olmuş 1 kişi hayatını kaybetmiş. ne insanlarız lan. evet.
    1 ...
  26. 290.
  27. Gelinlik kız gibi süslemişler ya lan.
    2 ...
  28. 289.
  29. 288.
  30. Japonya'da ekolojik bir yol güzergahı. Keşke bizimkiler de ağaç kesmeden böyle yol yapabilselerdi.

    Şaka lan şaka. Burası Yavuz Sultan Selim Köprüsü.

    https://galeri.uludagsozluk.com/r/1165193/+
    5 ...
  31. 287.
  32. Doğanın içine etmesi, trafiği daha da arttırcak olmasının yanında her şeyden önce adı faul. Padişah olur olmaz çoluk çocuk 7 sülalesini öldürtmüş katilin biri.
    2 ...
  33. 286.
  34. yahu düşündükçe kafayı yiyorum; memleket kan gölü, hangi gün kaç insan öldü sayamıyoruz bile; adam kalkmış köprü diyor. bak açık açık soruyorum; norveçli, isveçli falan mısınız; vatan haini misiniz; yoksa ben mi gerizekalıyım?
    Dünyanın en geniş köprüsü diye sokaklarda atlayıp zıplayıp trafiği felç eden kaç millet var?
    7 ...
  35. 285.
  36. tasarımcısı : michel virloguex (fransız)
    ihalenin kazananı : içtaş - astaldi ortak girişimi ( astaldi bir italyan firması )

    köprünün yapımında çalışan kişiler hakkında virloguex'in sözleri;

    "Dizayn ekibimiz isviçreli, Belçikalı ve Fransızlardan oluşuyor. Alt yüklenici Güney Koreli. Birçok yerden yetenek ve tecrübenin buraya gelmesi büyük avantaj."

    inşaat yapımında kullanılan iş makineleri : alman ve japon üretimi.

    eşelesek daha neler çıkar kimbilir.

    -ha bütün bunlara rağmen böyle bir köprünün yapılması iyi bir şey midir? kesinlikle.

    ama asla böbürlenecek, milli gurur geyiği yapacak bir yanı yok.
    5 ...
  37. 284.
  38. Yavuz Sultan Selim Osmanli'ya ilk hilafeti taşıyan padisahtir. Köprüye onun ismi verilmesi manidardir. 4.köprü olursa ismi Recep Tayyip Erdoğan olmasi gerek tekrar hilafeti getirecek kisı odur .
    0 ...
  39. 283.
  40. Boğaz'ın 3. köprüsü. Ama işin acı tarafı şudur ki bu köprüyü biz yapmadık, yapamadık. Köprü ve otoyollara finansman bulacak Türk şirketlerine devlet "hasılat ve buna bağlı olarak araç geçiş garantisi" verdi. Yani devlet ile Türk şirketi patronu arasında "yıllık ya da 5-10 yıllık; şu kadar araç geçecek - şu kadar tahsilat yapılacak garantili" anlaşma imzalandı. Tahmin edildiği kadar araç geçmezse kalanı devlet hazinesi Türk şirketine ödeyecek. Türk şirketleri ise, bu mukaveleleri Türk bankaları üzerinden yabancı bankalara gösterip, köprü ve otoyolları yapacak, paraları yüksek faizle dışarıdan buldular. Köprüyü yapacak Japon ya da Kore, otoyolu yapacak olan italyan şirketine bu paraları aktardılar. Bu koşullar altında da köprünün inşaatı hiç gecikmeden bitiverdi. Aslına bakılacak olursa bunun adı köprü ithal etmek oldu. Keşke yapımı daha uzun sürseydi ama Türk firmaları Türk bankalarından alınan kredilerle, Türk mühendisleriyle yapılsaydı

    Sürekli bir şeyler ithal ediyoruz. Bunun en son adımlarından biri de Yavuz Sultan Selim köprüsü oldu.

    Not: ihraç ettiğimiz mallar içinde yüksek teknoloji ürünlerinin oranı sadece % 3,7. Domates ihraç etmek de güzel ama bir kamyon domates satsanız ancak bir cep telefonu alıyoruz. Düşünün ki böyle büyük bir köprü yapımı için kaç kamyon domates satmamız gerek.
    7 ...
  41. 282.
  42. Geçen gün önümde bir dayı yanındakiyle sohbet ediyor cümle şu "dünyanın en uzun köprüsüymüş öyle dediler." ah be dayım nerden bilsin g.t kılları kandırıyor o da inanıyor. Yazıktır amk insanları bu kadar aptal yerine koymayın be.
    1 ...
  43. 281.
  44. Kamyoncuların rahatlamasını sağlamıştır.
    2 ...
  45. 280.
  46. isminden dolayı bazı güruhu çıldırtan köprüdür. vatana millete hayırlı olsun...
    2 ...
© 2025 uludağ sözlük