hızlı yemek yiyen insana göre yaşama ortalaması daha uzun olması kuvvetle muhtemeldir. bu yönde bir araştırma da vardı yanılmıyorsam. lokmaları küçük hale getirene kadar çiğneyip çiğneyip mideye götürmesi kilo almamasına büyük katkı sağlar. işi karşı cinse yormak gibi olmasın ama, özellikle kadınların kibar bir yemek yeme alışkanlığı, hem zayıflamalarına hem de o zarif yemek yeme tarzına aşık olunmalarına sebep olur diye düşünmekteyim. swh.
keşke ben olsaydım :(
son zamanlarda çok mu iştahsızsınız?
ne yaparsanız yapın fazla yemek yiyemiyor musunuz?
şöyle yemek yedikçe yiyesinizi getirecek bir arkadaşa mı ihtiyacınız var?
yemek yavaş yenir. yemek yavaş yapılır. atlımı kovalıyor arkamızdan arkadaş? güzel bir akşam yemeğinin verdiği hazzı hissetmek ayıp bir şey gibi davranıyorlar. bu sebepten ben de hep yalnız yerim. kimse benimle yemek yemek istemez ki bu da benim fazlasıyla işime gelir. yemeğimin tadını çıkarırken dırdır dinlememiş oluyorum.
özünde carpe diem insanıdır. yemek yediği sırada açık tvden, fazla sözden hoşlanmaz. sindirim beyinde başlar bu insanda. yediği her lokmanın tadını farkeder, zevk duyar, zevki uzatmak için kırk saat çiğner hemen yutmaz. açlığını geçiştirmez. içki sofrası hariç, yemek sırasında bişey içmekten hoşlanmaz, çünkü herşeyin ayırdına varmayı sever, bulamaç yapmaz. yemeği soğursa gider ısıtır, üşenmez. arada durur, bekler. bi de genelde en sevdiği kısmı sona saklayanlardandır. yemekle de önsevişir.
yediğinden zevk ala ala yemesinin yanında, yediği besini sindirim sisteminin sonraki elemanlarına kıyak olsun diye çiğneye çiğneye yuvarlayan insanlardır. daha sağlıklı bir yeme yöntemidir.