final dönemi gelip çatmıs, çalişilması gereken dersler ertelene ertelene son günü bulmustur(yumurta kapı meselesi).gece; okuduğumu anlayamıyorum bahanesi ile erkenden yatıp sabahın bir köründe kalkıp açık bir zihinle çalişma kararı alındıktan sonra saat kurulup yatılmıstır. ama sabahın sessiz karanlığında çalan alarm sizi o çekim kuvvetinden koparıp alamamıştır.
psikolojik açıklaması ise; yorulan veya yorulmayıp sürekli pineklemek isteyen insanda oluşan her daim uyuma isteği ile yatağın ilgi çekici hale gelmesidir.
yatağın Çekim kuvveti = [yerçekimi ivmesi x çekilen cismin kütlesi] + [yatağın içindeki çekici nitelikler x OK] + [çekilen kişinin uykusuz kaldığı süre x Po]
Not --> g=10 | OK = o an itibariyle kişin abazalığı | Po= uykusuzluk katsayısı
Bu araştırma stanford universitesi biyologları tarafından deney koşulları altında gerçekleştirilmiştir.
Ek : ışık etkisi her koşulda sabit olarak alınmıştır.
uykunun çekim gücüyle ters, sevilen kişinin çekim gücüyle doğru orantılı bir kuvvettir.
zira uyku gelmişse yatağın çekim gücüne gerek kalmaz. burda devreye yerin çekim gücü girer ve elma olur düşersin.
bunu bilmek için newton olmaya gerek yok. *
çeşitli etkenlere dayanan bir kuvvettir. sınav zamanın da bu kuvvet artış gösterirken, boş zamanlarınızda ve arkadaşlarınızla beraberken düşeşe geçecektir. **
yerçekimiyle birleşince karşı konulması imkansıza yakın oluyor. öyle ki hulk bile zaman zaman yeniliyordur bu kuvvetli çekime. ne çekimlere aldırmadık ama bu yatak ve uyumak başka bir dünya galiba.