diye birşey yoktur varsa bile örnekleri çok azdır. Ha ben çok dürüstüm aynı zamanda da bok gibi param var diyorsan bi öğret bize de be bizde faydalanak.
türkiye ve ortadoğuda imkansız hale gelen olaydır herşeyden önce..bu yüzden türk halkı ve bölge halklarının alt sınıfları arasında ciddi bir huzursuzluk ve karamsarlık vardır..
türkiye'yi besleyen kara para ekonomisi her ne kadar insanlardaki ''zengin olma ve sınıf atlama umudunu'' canlı tutsa da,polisin ve hukuk sisteminin güçlenerek ''karaparaya geçit vermemeye başlaması'' nedeniyle türk halkı içinde de huzursuzluk gittikçe artacaktır..türk halkının hala akp'ye oy vermesinin nedeni ise ''akp'nin alternatifinin olmaması,geçmiş hükümetlerin yarattığı kötü etkiler,medyanın da akp'nin yanında olması ve akp'nin belli oranda yarattığı ekonomik istikrarın günün birinde tabandaki halka da faydasının olabileceğine olan inanç''tır..
halkın hem akp'ye oy vermesi hemde şans oyunlarına olan talebi arttırmasının altta yatan nedeni budur..
çünkü insanlar zengin olmak için yaşıyorlar ve kimse ayda 1500 lira maaşa uzun süre yaşayabileceğine ihtimal vermiyor..
o yüzden bir devletin en önemli görevi ''sermayede monopolleşmeyi önlemek,zenginliği tabana yaymak ve yasal yoldan zengin olmayı kolaylaştırmak''tır..
hükûmetlerin varsıl ettikleri adamların yaptıkları/yaptırıldıkları eylemdir.
kâğıt üzerinde gayet yasaldır ama meşrû değildir. örneğin gemicikler. örneğin çalık holding... bunlar bankalardan teminat göstermeden milyarlık kredilerle dönen işlerdir. faiz deseniz hak getire...
sözkonusu olan kapitalizmin çizdiği yasal yollarsa, iki kere düşünmek gereken konudur.
dansözlük, şarkıcılık, futbolculuk, artistlik, mankenlik vs gibi sadece eğlence sektörüne dahil alanlarda zengin ve ünlü olmak, her türlü alın terinden ve fikir-sanat-bilim faaliyetiyle uğraşmaktan daha avantajlıdır. o halde kapitalizmde, yasal yoldan zengin olmak için;
dünya çapında beynin olacağına, fındık kadar şeyin olsun yeğdir.
abd'li düşünür henry rutherford'a bir devletin vatandaşına sağlaması gereken en önemli kriterdir..rutherford'a göre ''bir devlet vatandaşının yasal yoldan zengin olmasını'' sağlayamıyorsa, o devlete karşı zaman içinde halkın güveni azalmaya başlar..huzursuzluk,anarşi ve komünizme meğil artış gösterir..bu yönden devletler,orta gelirli ve alt gelirli vatandaşlarına ''yasal yoldan zengin olma fırsatını'' herzaman sunabilmelilerdir..bir devlet vatandaşına ''yasal yoldan zengin olma şansını'' ne oranda sağlayabiliyorsa, o oranda güçlüdür rutherford'a göre..
türkiye'de % 100 yasal yoldan zengin olabilen kaç kişi var acaba ? çok merak ediyorum...(( sağdan soldan yardım görmeden..))