meyveyi biz mi yedik? Günahını biz niye çekiyoruz amk. Ya saçma salak uydurma bir olay ki öyle olması lazım, çünkü allah adaletlidir, adem ile havvanın yediği bokun acısını bizden çıkarmaz, ya da başka bir olay var elma ayağına bizi yiyorlar.
cinselliktir.
allah, önceleri insana çift olarak, ölümsüzlük vaad etmiştir.şeytan(iblis)üstünlük hırsı ile bir şekilde, özellikle havva anamızın yanına sokularak ''allah sizi kandırıyor,ölümsüz olmanın tek sırrı bu meyveyi yemektir'' diyerekten onu kandırır.o da adem'i kandırır.-kadınlar şeytandır- lafı buradan gelmektedir.o gün bu gündür kopyalanma yöntemi ile ölümsüzlük peşinde koşarlar-koşarız.bir şarkı ile bitirelim.mirkelam'dan (bkz: kaybedenler klübü) haydi hopba.
edit: eksilemeye gerek yoktur.bunlar kişiden kişiye değişen yorumlardır.herkes destansı anlatımda bulunabilir.destanların belirli bir kaynağı yoktur.az biraz (bkz: kaynak kıçım) olayı da yok değildir hani.
meyve olmasına izin verilmediği halde kendisine meyve süsü veren elmaya denir. erkeklerin gırtlağına "adem elması" olarak kendisini kazımıştır. (bkz: elmanın başımıza açtığı işler)
yasakların insanın kaderi olduğunu anlatan ilk önermedir.
arkadaş yasak deme canımı ye
yasak kelimesine, muhafazakar yönleri olan bir insan olmama rağmen alerjim var.
yapma de, yasak deme.
yasak meyve.
bir kez yiyenin hiç yememiş gibi olmasının artık imkanı yoktu.
yani bir kez bilince. hiç bilmemiş gibi? olmuyordu.
hatır bu hatırayı daima taşıyacaktı.
masumiyetiğin yitiği, bir unutamama hali.
unutulur gibi değildi.
yasak meyve: şuur hali.
her şey bu şuurla başladı. *
Olaya şöyle yaklaşanlar da var :
Havva'nın yasak elmayı yemesi sonucunda kızlar adet görüyor imiş.Çok saçma gelmişti bir o kadar da komik.Rengi de tutuyor al sana Havva'nın günahını biz çekiyoruz iyi mi!
:D
aslinda o meyvenin hala elma olup olmadigi bilinmemektedir. ibranicede "haram" kelimesi ayrica elma anlamina da geldiginden, elma olarak adlandirildigi söylenmektedir.
kuran'da yasak meyvenin ismi geçmez. bunun sebebi yasak meyvenin yanlızca bir sembol olmasıdır. yasak meyve insanoğlunun tanrı'nın emrine karşı gelmesi ve cennetten kovulmasıdır.
tevrat'ta ise yasak meyvenin buğday olduğu yazılsa da burada da buğday bir semboldur. üzüm ve incir olarak şansız denenmesi de kutsal kitabı zorlamaktan başka bir işe yaramaz.
zira burada öenmli olan yasak meyvenin türü değil, verilen mesajdır.
ama ben de bir ara düşünmemiş değilim bu yasak meyve nedir diye. * tüm semavi dinlerin doğdukları coğrafya birbirlerine çok yakındır. o coğrafyada da en çok rastlanılan meyve hurmadır. bana göre yasak meyve hurma olabilir. ama olmayabilir de. çünkü bu kadar sık rastllanılan meyvenin yasaklanmış olması pek mantıklı değil. neyse bize ne zaten araplar'la yahudiler düşünsün.
incil'de bir ayette çok daha farklı adeta mitolojik bir öykü vardır. incil'e göre söz konusu yasak meyve, bilginin meyvesidir. bu meyveyi yiyenler, pek çok şeyi anlar ve bilgilenirler. bunu yiyen adam ve eve (incil'den bahsettiğimiz için öyle diyelim) bilgilerini artırmış ve böylece insanlar medeniyet kurabilmiştir.(insanlar devamlı ilerleme halindedir ama mesela kediler şehir kuramamıştır) bir de ölümsüzlük meyvesi vardır, tanrı, bunlar bunu da yer ölümsüz olursa o zaman bana kafa tutarlar diyerek insanı cennetten kovmuş, ölümsüzlük meyvesi veren ağaca da çeşit çeşit koruma koymuştur. *
küçüklüğümüzden beri elma olduğu öğretilen meyvedir. zaten o elma öyle bir meyvedir ki newtonun kafasına düşerek yer çekimini buldurmuş, alayımızın başına bela olmuştur. cennetten kovdurması da cabası...