yaratılış teorisinin bilimsel kanıtı olmaması

entry22 galeri0
    1.
  1. yarattığını kanıtlayacak bir tanrının olmaması sorunsalıdır.
    2 ...
  2. 2.
  3. topakta bulunan bütün elementlerin insan vücudunda bulunması ile çöken bir önermedir.
    3 ...
  4. 3.
  5. (bkz: big bang) olayini nerenize soktunuz afedersiniz.
    2 ...
  6. 4.
  7. sebebi yaratılış teorisinin bir masaldan ibaret olmasıdır. dinler haricinde başka bir kaynakla ya da teori ile desteklenmediğinden olabilir.

    ayrıca test edemezsiniz, test edemediğiniz bir şeyi kanıtlamakta oldukça zordur.
    3 ...
  8. 5.
  9. Götünün iÇindeki kuyruk sokumunundan haberi olmayan kişi yazısıdır.
    1 ...
  10. 6.
  11. (bkz: ateş)
    (bkz: su)
    (bkz: toprak)
    (bkz: tahta)

    tahtanın da aramızda olduğunu görmek ne büyük şeref.

    not: toprakta bulunan elementler ne demek la! toprakta yetişeni yersin, topraktan geçen suyu içersin element karışmasın mı sana? bu nasıl bir kafa? nasıl bir zihin?
    2 ...
  12. 7.
  13. dinsel açıdan baktığımızda, bu dünyada bulunma sebebimiz bir sınav olduğu için, açık ve net bir kanıt bulunması zaten mantıksız olurdu.. cevapları önceden verilen bir sınav, biz insanlar tarafından bile yapılmaz**.. bunun dışında, fizik, biyoloji, felsefe ve kimya gibi pozitif bilim dallarında kendine oldukça fazla sayıda temelleyici, destekleyici unsur, kaynak bulmaktadır.. tabi isterseniz aksini destekleyecek kanıtlar da bulabilirsiniz; bu tamamen bakış açısına bağlıdır.. asıl sorun, "kesinlik" aramaktadır.. aslen kesinlik, pozitif bilimlerde bile tam anlamıyla bulunmamaktadır.. daha doğrusu şimdiki bilgimiz dahilinde bu böyledir.. ve hatta, felsefik açıdan * yaratılışın, tanrının olmadığını belli bir seviyeden sonra savunamazsınız..
    1 ...
  14. 8.
  15. Lise mezunlarinin tartistigi sacma iddia. Spaghetti canavari da henuz cokertilemedi.
    2 ...
  16. 9.
  17. Toprak, katı, sıvı ve gaz halindeki maddelerden oluşmuş bir sistemdir. Toprağın katı kısmını kum, mil ve kil olarak adlandırılan mineral parçacıkları ve organik maddeler oluşturur. Gaz kısım toprak havası; sıvı kısım da toprak suyudur. Bu maddeler, toprakta farklı oranlarda bulunabilirler. Oranlar, toprağın davranışını, bitkinin çeşitlerini ve bitkilerin nasıl büyüyeceklerini etkiler. Toprak içinde bulunan sıvı ve gaz haldeki maddeler de, en az katı haldekiler kadar önemlidir. Kökler ve organizmalar toprak taneleri arasındaki boşlukları dolduran su ve havaya gereksinim duyarlar.
    Toprakta en çok mineral madde bulunur. Minerallerin çeşidi ve oranları toprağın rengini ve dokusunu etkiler. Yerkabuğunun %98'i yalnızca sekiz elementten oluşur. Bunlar, oksijen, silikon, alüminyum, demir, kalsiyum, sodyum, potasyum ve magnezyumdur. Mineraller bu ve diğer elementlerin bileşimidir. Kayalar, minerallerin sertleşmiş karışımlarıdır. içeriğindeki mineraller sayesinde toprak, tüm canlılar için bir nevi multivitamin işlevi görür. Topraktaki mineralleri ayırdetmek, toprağın ne kadar verimli olduğunu, nemi ne kadar sure tutabileceğini ve ne çeşit yapılarda kullanılabileceğini anlamamıza yardımcı olur. Mineraller aynı zamanda toprağın yaşını ve içinde oluştuğu iklimi gösterir. Mineraller, çeşitli büyüklükteki kum, mil ve kil adı verilen taneciklerden meydana gelir. Kumu dere ve deniz kenarlarında görebiliriz. Mil ve özellikle kil gözle görülemeyecek kadar küçüktür; ancak binlercesi bir araya geldiğinde görülebilirler. Bütün bunlar toprakta birbirine karışmış ve topaklanmış halde bulunurlar. Kum ve mil, toprağın havalanmasını, kil ise toprakta suyun tutulmasını, bitkilerin beslenmesini ve toprak taneciklerinin topaklanmasını sağlar.

    Toprağın organik maddesini mikroorganizmalar, ölü bitkiler, bitki kökleri ile hayvanların atık ve artıkları oluşturur. Mikroorganizma, gözle görülemeyecek kadar küçük olan canlı demektir. Mikroorganizmalar topraktaki organik maddeleri ayrıştırarak beslenir. Tüm canlı atık ve artıklarını mikroorganizmalar ayrıştırır. Bu ayrıştırma sonucu humus meydana gelir. Humus, toprağın korunmasını, üretken ve sağlıklı kalmasını sağlar. Yani, organik maddeler, toprağın iyi ürün verebilmesi için gereklidir. Toprakta organik madde ne kadar çoksa, bitkiler de o kadar çabuk büyür ve gelişir. Çünkü organik madde, bitkilere gerekli olan besin maddelerini sağlar.

    Hava ve su, toprak canlılarının yaşaması için gerekli olan iki önemli doğal varlıktır. Hava ve su, toprağın içindeki gözenek boşluklarında bulunur. Toprak canlılarının beslenebilmeleri ve yaşayabilmeleri için toprağın belli miktarda su ve hava içermesi gerekir. Aksi halde toprak, canlılığını kaybeder. Toprak çok nemli olduğunda hava içermez. Çünkü, gözenekleri su ile doludur. Bu durumda çoğu bitkiler ve diğer birçok canlılar havasızlıktan ölür. Bu nedenle toprağa fazla su vermek zararlıdır. Toprak çok kuru olduğundaysa içinde yeterince su bulunmaz. Çünkü, gözenekler havayla dolu olur. Bu durum uzun sürerse bitkiler susuzluktan kuruyarak ölür. Öyleyse toprak canlılarının yaşaması için toprakta hem su, hem de hava bulunmalıdır. Bu nedenle çiftçiler toprağı, havalanması için sürerler. Suyu azalınca da sularlar. Bu sayede, topraktan bol ürün alabilirler.

    ikra ikra ikra

    oku aydınlanırsın
    2 ...
  18. 9.
  19. peki ya maymunlar insandan türediyse! bilimin kaçırdığı nokta buysa. onca bulgu delil vs buraya çıkıyorsa.

    Böylece onlar, ondan nehyedildikleri şeyde haddi aşınca, onlara: “Aşağılık maymunlar olun!” dedik
    (araf-166)
    (bkz: bir de böyle düşün)
    0 ...
  20. 10.
  21. insan topraktan geldiği için bir süre sonra toprak olur. öldükten sonra maymun olursun sen heralde
    0 ...
  22. 11.
  23. toprakta bulunan elementlerin kendi için özel konulduğunu zannedenlere yanlış gelen önerme.
    1 ...
  24. 12.
  25. Yaratılış bir teori bile değil iddaadır.
    0 ...
  26. 13.
  27. Yaratılış teori dahi olamaz zira bilimsel metod açısından elle tutulur hiç bir yanı yoktur. Anca müminler denizlerin arasına perde çektik diyor bak diyip kendilerini tatmin etseler...
    0 ...
  28. 14.
  29. yaratılış bir teori değildir. inançtır. inanılan seye de kanıt gerekmez. şimdi dağılın amk.
    1 ...
  30. 15.
  31. inanca bilimsel kanıt aramanın saçma olması sebebiyle çöken önermedir. Önerilir ama eylem gerektirmez. inanan arkadaşlar inanmaya devam edebilir. inanmayan arkadaşlar, inanmamaya devam edebilir.
    0 ...
  32. 16.
  33. adı üzerinde "teori". zaten kanıtı olsa, yaradılış gerçeği derdik.
    0 ...
  34. 17.
  35. bilimsel kanıtı olan şeyler, var olan şeylerin çok az bir kısmıdır. kedi ulaşamadığı ciğere mundar dermiş ya, o hesap.
    0 ...
  36. 18.
  37. Böyle bir Allah'a beni cehenneme göndermek istiyor denilir mi? https://www.youtube.com/watch?v=2DVs2HtVY_g

    Allah cennete cehenneme gideceğimizi biliyorsa bizi neden yarattı? https://www.youtube.com/watch?v=nGdP-DJPjKg

    Allah sonsuz rahmet sahibi ise şeytan'ı neden yarattı? https://www.youtube.com/watch?v=OzuUuqTF5w8

    Melekleri gören mi var? Nasıl inanayım? https://www.youtube.com/watch?v=kPZzknNyaRU
    0 ...
  38. 19.
  39. yaratılmanın da olmadığının kanıtıdır.
    0 ...
  40. 20.
  41. 21.
  42. istediğin bilimsel kanıt nedir? yani allah yaratırken günlük falan mı tutmalıydı inanmazlarsa falan kaynak gösteririz diye yada hz. ademin kalıntıları falan mı lazım sana ? bu tartışma sonsuza kadar sürecek ne sizin evriminiz kesinlik kazanacak ne bizim inancımız ispat edilebilecek.
    imanın başladığı yer de tam burası aslında. belkide hiç bir zaman öğrenemeyeceğin kesinlikleri peşinen kabullenmek.
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük