Bir nesli fikirlerin kazandırdığına inandırdılar. Oysa üretim ve hizmet sektörleri belirli bir devinim içindedir. Tekelleşme, hakim güç haline gelme ile yozlaşan üretim ve lojistik hizmetleri bir süre sonra oluşan talebin arzını engellemek için türlü bahanelerle girişimciliğin hiç varolmayan bir alanda yapılmadıkça veya yeni şeyler ortaya koymadan yapıldığında başarıya ulaşamacağını dikte ediyor. Bu Türkiye' deki son ekonomik krizlerin nedenleri arasında başa yazılabilecek birkaç sebepten biridir.
işini doğru yapmayan kuruluş, devlet tarafından desteklenmeye devam edildikçe bu kuruluşlar üretim zincirinin zayıf halkaları haline gelerek uzun vadede hem üretime hem de tüketime oldukça büyük zararlar vermekteler. Hükümetin amacı istihdam boşluğunu dolduracak alternatiflerin olmadığına olan inancıyla istihdamın korunmasını sağlamak veya bu gibi sözde ekonomik kalkınma paketleri ile hazineden dolaylı pay alabilmektir. Örneğin Milli piyangoyu peşkeş çekerek 1 milyar $ devlet destekli kredi ile demirören holdinge zarar etmesi kaçınılmaz olan doğan haber ajansı' nın satın aldırılması veya Batması muhtemel balon bir uluslararası pastane zincirine 500 milyon tl devlet destekli kredi verilmesi vs. Vs. Bu gibi refleksler piyasayı desteklemediği gibi rekabet ortamını zedeler ve otoriteye olan güven sarsılır. Bugün gelinen noktada türk ekonomisi hem üretici hem de tüketici de güveni sarsan bir konumda. Nepotizmin hızla tırmanıyor oluşu damat bakanın istifa etmesi ile baskılanabilecek bir olgu değil.
Burada ise grişimcilere gün yüzü doğuyor. Çünkü tüm bu şirketlerden kalacak pazarın doldurulması için harika fırsatlar olacaktır. Kriz sonralarını Değerlendirmesini bilen bir girişimci sağlam planlar üzerine kurduğu ve zamanında atacağı adımlarla beraber piyasada binlerce kez denenmiş bir organizasyonu başarıya ulaştırabilir.