eger espri yapmaya calisan arkadasimizin normal konusmasi da anlasilmiyorsa, hic degilse anlattigi olaylar karsisinda espriyi anlamis gibi gulmek, arkadasin kendisini iyi hissetmesi adina onemli bir detaydir. Hatta sizin gulmeniz, espri yapmaya calisan arkadasin ne dedigini anlayamayan diger insanlari da gaza getirir ve onlar da gulmeye baslarlar. Arkadasiniz herkesin kendi esprisine guldugunu sansa da, ortamdaki gulucuklerin gercek sebebini bir tek kendinizin bildiginizin farkinda olmaniz, yuzunuzde kurnaz bir tebessum olusturur.
içinden gülmek gelen ya da kendini herkesten farklı hissetmek istemeyen ya da onunla birlikte hiç kimsenin espiriyi anlamamasıyla nezaketen gülen insandır.
tamamen sürü psikolojisinden kaynaklanmaktadır ama değişik bir bakış açısı ve mantıklı bir gerekçe sunmak gerekirse jetonunun düşmediğini belli etmemek için herkes gibi zamanında gülen insan da diyebiliriz. sonradan anlayıp sonradan gülmekten iyidir.
butür durumlarda 2 tür insan vardır. nezaketen (yanlış ise düzün) yada cıvık insandır.
nezaketen yapan insan ayıp olmasın diye güler. cıvık insan her boka güler...
bazen bir arkadaşınız öyle hızlı ve karışık konuşur. ne söylediğini anlamazsınız ama herhalde espri yapmıştır diye gülersiniz ama o da ben espri yapmadım ki niye gülüyorsun derse kötü olursunuz.