çalışkan öğrencilerin yarış malzemesidir.dersanede hocasının dağıttığı yaprak testi alan çalışkan öğrenci, dünya ile irtibatını keserek anında soruları çözmeye başlar.(test bitene kadar kim ne sorarsa sorsun cevap vermeyecektir). ilk soruları kalem oynatmadan çözeceği için sona bırakır onları, kektir o sorular zaten onun için. yaprak testin ön yüzünü bitirince eğer o ana kadar kimse ön yüzü bitirmediyse mümkün olduğu kadar çok hışırtı çıkararak ( burda amaç yarışı önde götürdüğünü belli etmektir) testin arka yüzünü çevirir. eğer daha önce başka birinden sayfa çevirme sesi gelmişse arka yüze geçme olayı daha sessiz olarak gerçekleştirilir. (yarışı birinci götüren ile arasındaki süre farkı arttıkça bu sesin şiddeti de giderek azalır.) nihayet testi bitirir ve öndeki birkaç soruyu da çözdükten sonra iş artık bitirdiğini tüm sınıfa ilan etmeye kalmıştır. bunu da "hocam bitirenler ne yapsın" şeklinde ifşa ederler. (sktrp gitsin çay koysun)
yazılı, deneme falan filan yetmezmiş gibi, başa açılmış dertlerin yaprak gibi narin bir nesne altında kamuflaj edilmiş hali. iki tanesinin birleşip çarşaf test oluşturduğuda görülür.
sene başında kıyak bir dosyalık alıp özenle konu konu ayırmak suretiyle üstelik çözülmüş olarak saklanan bu testler çok geçmez ki(işte o espri geliyor) yaprak dökümüne uğramasın. fakat efenim sene başında ki özen gösterilmeye devam edilirse kişiye büyük fayda sağlayan metalardır bunlar.
Öss döneminde sadece okulda, defter arasında, dershanede değil, yakınlarında dershane okul olan otobüs hatlarında, bazen iç cebimizden bile çıkabilecek kağıttan kabuslardır.
öss ye hazırlanırken dersanye giden her öğrencinin elinde bilnlercesi bulunan ama sonra hepsinin ya büyükşehir belediye çöplüklerini yada geri dönüşüm kutularını doldurduğu sayfalar halindeki sorular.