Özellikle Deep learning yani Neuronal Networks alanlarında öncülük eden kurumlardır. Burda, Dünya genelinde 6. Sırada yer alıyorlar. Zaten yapay zekanın ham maddesi matematik (ve Hardware gücü) olduğu için, pek şaşırtmasa gerek.
bilinç dediğimiz şey, ezelden beri evrenin her bir satırına kodlanmış vaziyette. onu milyarlarca ve trilyonlarca parçacığın yarattığı bilgi işlem kabiliyetinden ayırmak neredeyse imkansız.
bunun daha çok yolu var ya. kod hafızası bile doğru dürüst çalışmıyor. kopyaladığım koda ekleme yaptırıyorum tam kod ver diyorum benim verdiğim kodları unutuyor kafasına göre yazıyor. en gelişmiş hallerini tartıştığımızdan söz ettiğimiz dönemde bunca temel hatası varken, ölme eşeğim ölme.
Haklı olabilirler. Şu an yapay zeka dediğimiz şey, Siri’nin “Bunu web’de arayabilirim” demesi ve Bixby’nin varlığını bile unutmamızdan ibaret. Kamera iyileştirmeleri, otomatik metin tamamlama falan güzel ama kimseyi şaşırtacak bir şey yok.
ileride uçakları kullanacak diyorlar ama sıkar o biraz. Biz nasıl gidiyor bilmiyoruz daha yapayı nasıl gitsin.
Otopilot mevzusu bu işin çok dışında bir konstept. Tek pilot bile çok yakın bir gelecekte zor.
--spoiler--
Birçok kullanıcı, yapay zeka destekli uygulamalar aracılığıyla kendi fotoğraflarını bu tarz görsellere dönüştürerek paylaşıyor. Ancak, bu tür uygulamalara fotoğraf yüklemenin ne gibi güvenlik riskleri taşıdığı ve kullanıcıların hangi tehlikelerle karşılaşabileceği konusunda çok fazla bilgi yok…
Prof. Dr. Ali Murat Kırık, “Bu tür yapay zeka uygulamalarına fotoğraf yüklemek, özellikle yüz tanıma verilerinin toplanması açısından ciddi riskler taşır. Kullanıcılar, eğlenceli içerikler oluşturduklarını düşünürken aslında biyometrik verilerini farkında olmadan paylaşıyor olabilirler” dedi ve şöyle devam etti:
“Bu veriler, kimlik doğrulama sistemlerini aşmak, deepfake teknolojileriyle sahte videolar üretmek veya dolandırıcılık amaçlı kullanılabilir. Ayrıca, bu uygulamaların gizlilik politikaları çoğu zaman net değildir ve fotoğrafların nasıl saklandığı veya üçüncü taraflarla paylaşılıp paylaşılmadığı belirsiz olabilir. Kullanıcıların bu tür uygulamaları kullanmadan önce gizlilik sözleşmelerini dikkatlice incelemesi, mümkünse yüzlerini içeren fotoğrafları yüklememesi ve özellikle kimlik belgeleriyle eşleşebilecek net yüz görüntülerini paylaşmaktan kaçınması gerekiyor.”
--spoiler--
çok basit şeyleri en akıllı olduğu söylenen sistemlerinden biri hala beceremiyor. kod takibi yok, kodu unutuyor, kafasına göre iş yapıp " yaptım " diyor.