yap işlet devret

    20.
  1. bir projenin işletme gelirlerini hayata geçiren firmanın ciro etmesi ve belirli süre sonunda projeyi sahibine teslim etmesiyle son adımı tamamlanmış olan sistemdir. sistemin amacı proje sahibinin her hangi bir şekilde maliyet olmadan bu projeye sahip olmasıdır. son yıllarda ülkemizde yapılan ve yapımı devam eden bir çok kamu yapısı bu yöntemle kazandırılmış fakat olması gerektiği gibi yapılmamıştır. özellikle köprü ve otoyollar için verilen geçiş garantileri hazineye oldukça yük olmaktadır. eğer ki proje belirlenen sürede müteahhite istenen karı sağlamıyorsa gerçek geçiş sayıları karlı değilse zaten fizibil değil ve bu sistemde yapılmamalı demektir. bir başka bakış açısı da; eğer ki müteahhit bu sisteme göre kar edecekse, söz konusu kar kadar düşük bir bütçeyle hazine kendisi de yapabilirdi.
    4 ...
  2. 28.
  3. Bu aynı şu duruma benzer. Bir telefon almak istiyorsunuz ama o telefonu alamıyorsunuz pahalı geliyor yabancı bir adam onu alıyor kullanıyor kullanıyor ve çizik bitap şekilde sana veriyor. Al kullan diyor.
    4 ...
  4. 5.
  5. bir nesli zengin eden olay. o nesilde biz var mıyız? hayır.
    4 ...
  6. 27.
  7. Projelerin yapımı 20 yıl sürüyor. işletme de 20 yıl olsa devrettiklerinde devletin kullanamayacağı bir proje kalıyor geriye.
    2 ...
  8. 22.
  9. yap işlet voliyi vur devret şeklindeki sistemdir. ulan o avrasya, osmangazi ve 3.köprünün sahibi her kimse 7 göbek sülalesinin hayatı kurtuldu. devletten kredi alıp inşaatları yapıyorsun sonra oturduğun yerden devlet garantili para oluk oluk geliyor. sağ cebinden alıp sol cebine koymana gerek bile yok kredi borcu kadarı meblağı almazsın oraya aktartırsın kalan parayı hesabına geçirtirsin. hayat bazılarına çok güzel olm ya..
    2 ...
  10. 15.
  11. Yaparlar %80.
    işletmeye başlarlar.

    Yapım bitene kadar 30 sene devretmezler.

    Devir gerçekleştiğinde ise, sözleşme konusı işletme, yol vs. Kullanılamayacak durumda olur.
    1 ...
  12. 21.
  13. şehir hastaneleri mantığıda bu şekildedir.
    1 ...
  14. 6.
  15. yap pislet devret şeklinde düzeltilmesi gereken ulusal politikamız.
    1 ...
  16. 23.
  17. 7.
  18. yap, işlet, devret bir ilişki türü gibi geliyor bana. buluyorsun, kusurları örtüp beraber oluyorsun, bir başkasına uğurluyorsun...
    1 ...
© 2025 uludağ sözlük