ne matisse'den ne de çırağan sarayından!
bir sobaydı allah tarafından o deli hatun,
upuzun saçlarıyla bir demir döküm..
yaktıkça kendini nefsinle nefesimle,
yandıkça düşistandan düşürdüğüm odun,
ısınırdı oda, ısınırdı ev, ısınırdı acun..
o da, ben de, yanyana ve yana yana,
sevişerek ölmeyi öğrendik sonunda,
ondan şimdi böyle ortalık duman,
baksana baharlar yağıyor üstümüze ağaçlardan..
aslı varsa onun
ki kerem edin ki var
o sobaysa;
ben de ona yangınım yangın..
çok müthiş bir cemiyette pişiyorum parçası
şöyleki;
Yangın var, bize ne olacak?
Tüm bunlar, yerini bulacak
Düştüm ben, göremiyorum bak.
Düştüm ben, Ölemiyorum bak.
senaryosu necip fazıl kısakürek'e aittir. ayhan ışık bıçkın bir tulumbacıyı canlandırır. fes giydiği sahnelerde ayhan ışık'ın en yakışıklı halleri görülebilir.
bir de bu filmde ayhan ışık'ın köşk'ün merdivenlerini çıktığı bir sahne vardır ki ayhan ışık'ın neden bir jön olduğunu bize açık seçik bir şekilde anlatır.
iki gece önce elimde patateslerle mutfağa girdiğimde ağzımdan fışkıran sözcüklerdir. şöyle ki, biz 4 arkadaş patates kızartmaya karar veririz. ben patatesleri güzelce doğrarken içerden ses gelir. -hangi tencereye yağ koyayım? patatesleri soyarken salondan bağırırım arkadaşa; anneannemin verdiği tencereye koy. nitekim sevgili arkadaştan ses gelir: - yok yok buldum ben bi tane hemen olucak bunda. iyi derim, iyi. sonra diğer arkadaşla beraber bunlar odalarında dota oynamaya giderler. bi sinir olurum zaten. son patatesi doğramaktan vaz geçip ağır adımlarla mutfağa girerim. o da ne! ananı skim yangın yangın! diye bağırırım. koray yanıma gelir diğer ikisi mutfağa bile girmez. ben elime aldığım havluyla tencereye amaçsızca vurmaya başlarım. her vurduğumda ateş bir metre kadar daha yukarı çıkmaktadır. ama o an insan düşünemez tabi tam olarak doğru şeyi. ocak da doğalgazdır bu arada. neyse, sonra koray nazikçe ocağı kapatır. patlama tehlikesini aza indirmiş oluruz. sonra ben bi daha vururum havluyla yanan tencereye.. koray da napıcağını şaşırsa da benden daha mantıklı bi hamle yaparak içi küflenmeye yüz tutmuş makarna tenceresine su doldurup ocağa fırlatır. neyse ki bi anda söner yanan tencere. ve mutfak simsiyah isle dolar. sonraki on dakika nasıl geçti bilmiyorum. camları falan açtık hep ama mutfak dolapları ve tavan yandığından götümüze iyi masraf giriceğe benziyo. bi de badana yapmak gerekicek tabii. fenaydı çok fena..
dokunacak yer arıyorum bulamıyorum teninde kayboldum
sarılacak yer arıyorum bulamıyorum gözünde kayboldum
yangın var, yangın var içimde
yangın var, yangın var içimde
murat saraçoğlu'nun yönetmenliğini yapıp Osman sonant ve Nesrin cavadzade'nin başrollerini paylaştığı; içinde Yavuz bingöl, erkan can gibi sürprüz isimlerin de yer aldığı, 2011 Aralık itibariyle perdede görmeyi beklediğimiz komedi filmi.
nesrin cavadzade , dilber in sekiz günü filminde göstermiş olduğu performansı eminim burda da sergilemiştir. film gayet eğlenceli bi hikayeyi anlatıyor anlaşılan .
fragmanı için :
leyla ile mecnundan osman sonantın başrol oynadığı on üzerinden dokuzluk yolculuk filmidir. trabzon ve diyarbakır arası olan bu yolculukta ülkemizin renklerinin güzelliği bir kez daha kanıtlanmıştır.
bir takım konulara bir yerinden kendi çapında temas etmeye çalışmış filmdir.
komedi desek yok, romantizm desek diyarbakırlı kürt bacımızın laf sokmaları karşısında asla mümkün olmayacak bir hülya.
zorlama bir senaryo.
vurgu yapmak istedikleri konuları çok saçma biçimde ele almışlar. kardeşlik yahut dayanışmaya olan hassasiyeti artırmaya çabalarken farkında olmadan menfi manada reaksiyonlara sebep verebilirler. söz konusu halkları birbirinden hiç habersiz, başka ülkede yaşayan, birbirlerini hiçbir biçimde anlamayan halklar olarak göstermesi de araçların amacın üstüne çıktığını gösteriyor.
olmamış. gitmeyin. çok başka biçimde ve çarpıcı biçimde ele alınabilecek bir hikayeyi ellerine yüzlerine bulaştırmışlar.
erkan can a 3 dakikalık klişe bir sahne koyup afişte yer vermekte kurtarmamış.
sosyal mesajları arada izleyicinin gözüne gözüne soksa da kürt'ün ve türk'ün acısını, birbirleri hakındaki durumlarını az çok yansıtmış, karadeniz ve günaydoğu'dan güzel fotoğraflar veren, senaryosu koray çalışkana ait, osman sonant'ın göbeğini ön plana çıkardığı keyifli bir film.
çok eğlenceli gülünesi bir film. verdiğim paraya helal olsun dedirtti bana. filmin mesajını direk göstere göstere vermişler lakin popülizm yapmamışlar. beni rahatsız etmedi yani.
filmin başrol oyuncusu osman sonant en iyi erkek oyuncu ödülünü almıştır 23. ankara film festivalinde. nesrin cavadzade ise aynı başarıyı göstermiş ve en iyi kadın oyuncu ödülünü almıştır.