-sigarayı alan adam sigaranın izmaritinden tutar elini nereye koydu bilmiyorum ağzıma alcam lan onu ben.
-izmaritten tutmayıp sigaranın beyaz kısmından tutar, orayı ezebilir. sigara o bölüme geldiğinde tütün boşaldığı için hızlı yanar sigara hoşuma gitmez.
-sigarayı kendi sigarasına değdirirken közün şeklini değiştirir veya közü düşürür akabinde sigara düzgün yanmaz nizamım bozulur.
-sigaramı arada bir ıslatarak içerim daha ağır geldiğine inandığım için, sigarayı alan kişi ıslak olan yere elini dokundurduğunda suratındaki ifadeyi görmek istemem.
bütün bunlarla uğraşmak yerine bir el hareketiyle çakmak cepten çıkartılır yakılır.
Sigarasını heba etmek istemeyen şahıstır.Şayet ateş isteyen tarafa sigara verilirse; sigaranın ucundaki köze yanmamamış sigara bastırılacak ve köz gittikçe derine inecektir.Bunun sonunda normalden daha fazla tütün yanacaktır ve heba olacaktır.Bunun çözümü şudur:Ateş isteyen taraf ile ateşi veren taraf ağzındaki sigaraları yaklaştırmalıdır ve ateşi olmayan taraf sigara közüne çok abanmamalıdır.Şöyle hafiften hafiften , nazik nazik.
sigarasının ziyan olmasından korkan şahıstır. Şayet bazı insanlar yakma işlemi sırasında sigarayı zikip atar. külü düşer ve bu sefer de sizin sigaranız söner... Karışık bi durum.