yalancıların beden dili

entry6 galeri0
    ?.
  1. Yalan söylerken insanların davranışlarında gözlenen farklılıklardır.
    --spoiler--
    1-Yalan söyleyen kişilerin elleriyle yaptıkları jestler azalmaktadır. Normal olarak el jestleri ifadeyi güçlendirmek amacıyla yapılır. Kişi büyük çoğunlukla konuşulan kelimelerin anlamını artırmak için yaptığı el hareketlerinin farkında değildir. insan konuşurken elini salladığını bilir ancak ellerinin gerçekte ne yaptığını bilmez. Ellerinin bir şeyler yaptığını bilmek, ancak ne yaptığını tam olarak bilmemek kişiyi şüpheye düşürür ve böylece ellerin hareketleri azalır. Belki de insan içinde yaşadığı çelişkiden ötürü ellerinin kendisini ele vereceğinden çekinir ve ellerini ya cebine sokar, ya üzerine oturur veya bir eliyle diğerini tutar. Bu kendi kendine temas zor zamanda anne elinin tutulması yerine geçerek, iç gerginliği de hafifletir.

    2-Yalan söyleyen bir insanın yüz ifadesi büyük çoğunlukla normale çok yakındır. Bu alanda uzmanlaşmadan, bir kişinin mimiklerine bakarak yalan söylediğini anlamak çok güçtür. Yüz ifadesinde yalanı ele veren en önemli ipucu, kişinin gözlerini sık sık konuştuğu kişiden kaçırmasıdır.

    3-Yalan söyleyen kişinin elini yüzüne götürme ve yüz çevresine değdirme sayısı artmaktadır. Bir konuşma sırasında insan elini arada sırada yüzüne götürür. Ancak kişinin samimi olmadığı bir görüşme sırasında bu jestin sayısında çok büyük ölçüde artış görülmektedir. Elin yüze gitmesi sırasında yapılan hareketler çeneyi tutmak, dudaklara bastırmak, ağzı örtmek, burna değmek, yanağı ovuşturmak, gözün altını kaşımak, kulak memesini çekmek ve saçla oynamaktır.
    --spoiler--
    2 ...
  2. ?.
  3. en profosyonel yalancılar bile yalan söylerken gözbebeklerinin küçülmesini engelleyemezler .ayrıca bir araştırmaya göre erkekler yalan söylerken burunlarına ve yüzlerine dokunduğu kadınların ise bunu yapmadığı tespit edilmiştir .
    2 ...
  4. ?.
  5. ağız kuruluğudur. eskiden çinliler şüphelinin ağzına bir miktar pirinç koyarlarmış, pirinç kuru çıkarsa yalan söylediği, ıslak, nemli çıkarsa doğru söylediği kabul edilirmiş.
    1 ...
  6. ?.
  7. Yalan söyleyenler ellerini saklama ihtiyacı duyarmış.
    0 ...
  8. ?.
  9. bilinenin aksine insanlar yalan söylerken karşısındakinden gözlerini kaçırmak yerine gereğinden fazla göz teması kurarlar. geriye bir adım atmak, çene silkme hareketi az önce kişinin söylediği şeylere hiç inanmadığını gösterir. konuşurken eli enseye götürmek de yalanın bir göstergesidir. bunun dışında erkekler genellikle bir şeyler sakladıklarında burunlarını kaşırlar.
    0 ...
  10. ?.
  11. genellikle gözlerini fazla kısmaları, ellerini koyacak yer bulamamaları durumudur. ben yalan söylerken (siyaset bilimi okudum gayet normal) genelde alnımı kaşıyıp başımı eğiyorum. hem mazlum hem de inandırıcı oluyor/muş.
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük