Geleneksel Yahudi düğünü her cemaatin yerleşik adetlerine göre bazı küçük farklılıklar göstermekle birlikte, ana unsurlarıyla yüzyıllardır değişmeden bugüne kadar gelmiştir. Yahudi düğün gelenekleri, Yahudi neslinin devamına vesile olan aile birliğinin kutsallığına uygun şekilde dini özellikler taşımaktadır. Önceleri ayrı zamanlarda olan nişanlanma (erusin/kiduşin) ve evlenme (nisuin) merasimlerinin birleştirilerek yapıldığı bu törene, cemaat büyük bir önem vermektedir. Bu törenin en önemli bölümleri hupa altında yüzük takılması, bir nevi evlilik kontratı olan ketuba verilmesi, yedi kutsamanın okunması ve bardak kırılmasıdır.
Evliliğine karar verilen çiftin, düğün gününe kadar, parmak ucuyla bile olsa, birbirlerine dokunmaları kesinlikle yasak.
Evli kadın, saçını sadece eşine gösterebilir.
Bu yüzden çoğunlukla peruk ya da örtü kullanırlar.
Gelin, düğün öncesi peruğunu seçer ve hazırlar. Bu bir seramonidir ve kız arkadaşlarla güle oynaya yapılır.
-'üzümünü ye bağını sorma' tarzında deyime sahip olmak.
-'bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın' tarzındaki bencillik içeren bir söze sahip olmak.
-yemeklerin sonunda dua etmek.
-favorilerini çok çirkin şekilde uzatmak.
tanım: islam'dan daha güzel, hatta güzel olmayan adetlerdir.
(bkz: çivili fıçı) varmış hep öyle derler ama insanın inanası gelmez. bilmeyenelr araştırsın.
ha yahudiler domuz etide yemiyormuş. ermenilerde yemiyormuş tabi.
ha yahudilerin buraya filistinli öldürmesii diye kim yazacak ilk acaba.
yahudilerde bir de ırk anneden geçiyormuş. zaten ırk din aynı iç içe adamlarda.
erkek yahudi kadın başka olursa o yahudi olmuyormuş ancak yahdui kırması hizmetkarı oluyormuş. illa annesi yahudi olacakmış.
Yahudiler, peynir ile et'i, süt ile et'i, sütlü tatlılar ile et'i aynı anda yemezler; bu iki ürünün birlikte yenmesini de günah kabul ederler. Bu yüzden fast food şirketleri, israil'de mesela cheeseburger satmazlar. Peki neden yemezler? Çünkü bir hayvanın hem etini hem de sütünü birlikte tüketiyor olmayı, hayvanlara büyük haksızlık ve Allah'ın nimetlerine saygısızlık sayarlar. (Bir seferde ya etini ye ya sütünden yapılan ürünü... ikisini birlikte yeme!)