özellikle yabancı devlet adamlarının başkent ziyaret eder gibi diyarbakırı ziyaret etme merakıdır. ne hikmetse ankara ile denk bir şekilde ziyaret gerçekleştirilir. baydemir başbakanla denkmiş gibi hareket edilir.
milliyetçi geçinen ucuz kişilikli şahsiyetler iyi düşünün asıl düşman kimdir ve kime karşı tavır alınmalıdır? kürtlere mi yoksa başkalarına mı?
türkler'in diyarbakır'ı ziyaret etmediklerini bildiklerinden ileri gelir. yabancılar da ziyaret etmese ezilen vatandaş sesini nasıl duyuracak merak ediyorum. tabii, biz isteriz ki dağa çıksınlar, öyle duyursunlar seslerini.
bu arada bu yabancıların barcelona sempatizanı türk'ten farkı da yoktur.
ne yapsın yabancılar kardeşim? bir dönem oluk oluk trabzona aktı ruslar, ne oldu sonra? yarısı or.spu oldu, yarısı travesti. şimdi bu adam ibret alıp, yeni rota çıkardıysa suçlumu?
Diyarbakır'ın daha doğrusu kürtlerin deyişiyle amed'in türkiye'nin geri kalanından farklı bir siyasi atmosfere, taleplere ve yapıya sahip olmasındandır. Kürtler için diyarbakır'ın farklı bir anlamı vardır. Oraya başkent gözüyle bakarlar. Bu yönde türküleri, hikayeleri vardır. Avrupa ve ABD'liler de bu eğilime uymakta ve buradaki hakim siyasetle temas kurmaktadırlar.