tiptir. zira ya allah varsa kavramı bünyesinde olasılık barındıran bir kavramdır. ee allah'ın olma olasılığı matematiksel olarak mümkün değilken nasıl olur da böyle bir cümle kurulur anlaşılır gibi değil.
Kendisinin varlığına kayıtsız şartsız inanmak lazım gelir işin usulü ancak insanlar bu denli pragmatist iken, güya eşeklerini sağlam kazığa bağladıklarını sanarak inanmaktalar. Söz konusu yaklaşım mide bulandırıcı olmakla birlikte riyakarlıktır ve samimiyetsizliğin alasıdır. Eğer varlığından emin değilsen (ki ispatlanamayan bir şeyden emin olmak budalalıktır) kalkıp da götü kurtaracağım diye inanıyorsan, üstüne bir de bu kendini dahi inandıramadığın samimiyetsizlikten ötürü ödüllendirileceğini düşünüyorsan, bir masal karakteri kadar uçuk ve absürdsündür. Bu dünyada yaşadığına bile inanamam...
ya 2 kere 2 dört etmezse diye düşünmek yerine, 2 kere 2'nin 4 edeceğine inanmış kimsedir. ulan makro boyuttan mikro boyuta kadar bu kadar muhteşem düzenek tesadüfi olabilir mi? akıl var mantık var. hem o Allah ki Kuran-ı Kerim'de kendini bildirmiş, olacakları da söylemiş. aynen denilenler teker teker oluyor.
yani bu işin kaçarı yok. Allah var ve sadece tek.
not:eksi oy veren arkadaş bana mesaj atsın. konuyu seviyeli şekilde tartışalım.
tipitiptir, beyin hücrelerini bağılamıştır. ve tüccar kafasıyla allah'ı kandırabileceğini düşünmektedir. "eheheh allah yoksa bla bla ama ya varsa ne bok yiceniiiiz" diye salya saçarlar. hayyam bu gibi tüccarlara der ki "peki tanrı kanar mı bunlara".
samimi değildirler, çıkarcıdırlar ve salaktırlar.
sözlükte o kadar çokturlar ki umarım şu yazıyı okurlar da biraz olsun kendilerinden utanırlar.
madem müslümansınız adam gibi sadece "allah rızası için" inanın. can sıkmayın!