Ani yağan yağmur, toprak üzerindeki hava kütlesini su ve toprak arasında sıkıştırır. Yağmur suyu daha fazla toprağın iç kısmına ilerleyemeden buharlaşır. Bu yüzden yağmur suyunun barajlara ve artezyen sularına pek katkısı yoktur. Ancak bu katkı yağmur direkt barajların üzerine yaparsa beklenmelidir.
bu tür şeylere sebep ne olabilir ? birincisi zina öbürü ise muhtemelen şükürsüzlüktür. eğer bu günahlara topluca tövbe edersek cenab-ı allah affedebilir. topluca yapılan tövbeler allah katında daha makbuldür.
her yeri betonlaştırmanın çok güzel faydası vardır bunda. su toprağa bile giremiyor k barajlara aksın. yağan yağmur ya yolda orda burda kalıp sel oluyor yada denize akıyor. yaz yağmurunun kendiliğinden barajları doldurması zaten beklenemez. o kadar proje yapıyorlar ya şunun için bir tane proje yapamadılar şu sulardan yararlanalım barajlara aktaralım diye.
kuraklık tehlikesiyle karşı karşıya kaldığımızın göstergesi olan barajlardır. ülkenin başkenti de dahil olmak üzere bütün büyük şehirlere bakıyorsun, topu topu yarım saatlik yağış sonucu kara parçası olmaktan çıkıp okyanusa dönüşüyorlar.
ya barajları yanlış yere yapmışlar ya da şehirleri, onu bilir onu söylerim.
Aylardır nemden yoksun çorak tutmuş toprağın yağmurdan biraz daha nasiplenmesi gerekiyor sanırım. Bilimsellikten uzak mantık budur diye düşünüyorum sözlükcüğüm.
fizik kanunlarına aykırıdır.
yok yavaş yağacakmış falanmış.
evde kovayı doldururken musluğu çok açsak dolmayacak mı?
o yağmur suları elbet dereleri, dereler de barajları besleyecektir. acele etmeye gerek yok. nasılsa dolar.
ha milleti korkutalım suyu az harcasın deniyorsa o da bizim suçumuz.
israf her zaman insanlık dışı bir olaydır.
Yağan yağmurun etkisini göstermesi için ilk şart yağışın şiddetli bir biçimde bastırması vb. Gibi durumlar değil, yağışın sürekli ve orta kuvvette yağması gereklidir. Ayrıca yağış kütleleri barajların üstünden geçmedikçe bulunduğumuz yere yağsa etkisi elbette olmayacaktır.