y nesli

    2.
  1. genel olarak 1980 ve 2000 yılları arasında doğanları içine alan milenyum nesli. teknoloji ve marka bağımlısı düşük pantolonlu kuşak.

    ironik olarak x kuşağının yarattığı apple, google, microsoft, amazon gibi ortamları x kuşağından daha iyi anlar ve kullanır. Sosyal medya ağlarını çok seven Y tipi facebook da Avrupa birinciliğini almamızı sağlıyor. Arkadaşlarının yazdığı iletilere yorum bırakan, mobil cihazlarla her an bağlantı halinde olmaktan keyif alan Y nesli, tek yönlü öğrenme ortamları yerine tartışmaya, bilgi alışverişine izin veren ortamları tercih ediyor.

    Y tipleri bilgiyi paylaşmaktan hoşlanıyor, aklına gelenleri anında "tweet"leyen ve resimlerini paylaşan kişiler.interneti ve diğer iletişim araçlarını iyi kullandıklarından bilgiye ulaşım hızları oldukça yüksek. Aynı anda bir çok işi yapmaktan zevk alıyor, ders çalışırken müzik dinleyip, kitap okurken TV seyrediyorlar.ve bu da onları uyaran etkenleri arttırdığından beyinleri biraz sulanmış olabilir.bu sebeple çabuk sıkılıyor ve dikkati dağılıyor.

    Y nesli kendine güvenen, dürüst, talepkar, isteklerini yüksek sesle dile getirebilen ve her konuda beklentileri yüksek olan bir nesil.Onlar için uygulamak bilmekten daha önemli, beklemeye sıkılıyorlar.

    bilginin doğruluğunu denetlemiyorlar, denetleme yerine deneme yanılma yöntemini tercih ediyorlar. problem çıktığında araştırmayı seviyor.

    Bilgiyi depolamak yerine, bilgiye ihtiyaç anında ulaşmanın ve onu özümsemenin getirdiği bir sonuç olarak, Y nesli problem tabanlı öğrenmeye daha yatkın.

    yani o kadar da boktan değiller. sadece farklılar.
    5 ...
  2. 9.
  3. 1.
  4. 1977-1994 yılları arasında doğanlara verilen isim.

    "y kuşağı z ile akrabalık bağlarına sahip olacağı için ilginç. çünkü y'ler z'lerin anne ve babaları olacaklar. y kuşağı'nı teknoloji ile dost bir kuşak olarak tanımlayabiliriz. x'lere göre y'nin daha bireysel ve sonuç odaklı olduklarını söylemek mümkün. bu kuşak içinden 'bobos' adı verilen bir segmentin de çıktığını görüyoruz. boboslar radikal değerlerin savunucusu x kuşağı ile 80'lerin girişimci burjuvaları karışımı bir segment. y kuşağına 'next' ya da 'echo boomers' adları da veriliyor."

    (bkz: bilgi toplumu kuşakları)
    3 ...
  5. 4.
  6. bir özel sektör çalışanı olarak edindiğim bir bilgi var ki bu kuşakla ilgili o da şu ; yöneticiler bu kuşağı yönetmek için periyodik olarak yurt dışı eğitimleri alacaklarmış.

    yani o kadar önemsiyorlarmış sizin anlayacağınız.

    yapmayım olum ya, abartmayın lan..

    tamam biraz sabırsız, inatçı, dik kafalı, asi, talepkar, enerjik falan olabilirizde, bizi yönetmek o kadar da zor değil.

    bir iki dinleyin bizi, bakın ne kadar kolaylaşıyor işiniz *
    2 ...
  7. 6.
  8. baby boomer'ların çocuklarıdır genelde ve hayatta anlaşamazlar, baby boomerların çektikleri cefaların sefasını sürenlerdir.
    1 ...
  9. 24.
  10. Baby boomer, x ve z nesli arasındaki köprüdür.

    Dünya kurtulacaksa, barış olacaksa bu iş ya y neslinin sayesinde olacak ya da hiç olmayacak.
    1 ...
  11. 1.
  12. 1977 öncesinin kayıt dışı sayıldığı nesil.
    1 ...
  13. 3.
  14. Millennialar olarak da bilinen kuşaktır. bu neslin özelliklerini belirleyen temalar olarak iletişim, Medenilik, Teknoloji ve Globalizm seçilmiştir. neticede x nesli poker, tavla gibi oyunlar oynarken; Y nesli bilgisayar oyunu oynadı ve şu ana kadar yaratılmış en eğitimli, en medeni, en teknolojiye açık, bilgiyi kaynaklarından öğrenebilen, global olarak dünyayı keşfetmeye çalışan nesil oldu.
    1 ...
  15. 2.
  16. 8.
© 2025 uludağ sözlük