linkte oecd'nin bir bakışta toplum adıyla yayınlanan raporunda türkiye ekonomi istatistiği var. yüzde 9 büyüme oranı, yüzde 4 enflasyondan bahsediyoruz da ekonominin sadece bunlardan ibaret olmadığını görmek lazım. başlıktaki verileri bu istatistikle yoğurursak sadece türkiye'nin daha kapitalist bir noktaya vardığını görüyoruz. daha fazlasını değil. yoksulluk oranını, işsizlik oranını, milli gelirin adaletsiz dağılımını gözardı etmek yandaş medya dolduruşuna gelmektir arkadaşlar.
ithalata dayalı ekonomi politikasının türkiye'de ki tipik örneği birde % 127 artan cari açığımız var ki akıllara zarar.bu zamana kadar doğrudan yabancı yatırımcı tarafından finanse ediliyordu bundan sonra bakalım ne olacak ustalık dönemlerinde.
Son On yılda petrol varil fiyatı ile pompa fiyatı arasında direkt ilişki kurmanın en azından cahil saçması olduğunu görenlerin bir diğer saptamasıdır. Kaldı ki doğrudurda; ekonomik mucize gibi gösterilmesi sonderece yalnıştır. Aldığı parayla sürekli artan borç bir tarafta , diğer tarafta borçla yapılan büyüme, ve kazma sapı lüks fitili temmuz da kömür ocak ayında klima fiyatlarının girdiği tüfe endeksi hesabı .
Ayrıca ; on yıl önce varil fiyatı ile 2008 fiyatı nerdeyse aynı 2008 2009 da neden 2001 deki fiyatla benzin alamadığımızı da o moronları kıskandıran zekasıyla akepelilerin açıklamasını da isterdim.
son 10 yılda petrolun varil başına fiyatının ortalama 6 kat artmasına rağmen akaryakıttaki artışın yaklaşık 3 kat arttığını göremeyenlerle eşdeğer insan tipidir.
yüzde 60 enflasyona alışmış bünye kaldıramadı tabi bu durumu. hata verdi bünye. e bi de tabi bunu laik olmayan, postal yalamayan biri yaptı ya en çok bu zorlarına gitti onların.
vahşi bir büyümedir,zaten parası olan para kazanır,e hal böyleyken ankara'da dayıları olanlar, cebinde hortumu olanlar,iktidar yalakalığından pay alanlar seslerini çıkarmazlar.
Büyüme %4 olarak gerçekleşmisse, Bu pastanın 100 ken 109 olduğunu gösterir. Bu pastaya biz milli gelir deriz. Peki nerede benim 9 liralarım?
Cebime girmeyen büyüme büyüme değildir. insanları kandırmayınız.
Beğenilmemesinin sebebi reel olmamasıdır.
Yanlış anlama olmasın Büyüme enflasyondan arındırılmıştır. Yani büyüme 9 değil 13 olmalıdır. Maaşlarınıza bakın bakalım bu kadar artmış mı?
Maaş zammınız %4 ün altındaysa erimiştir. Yüzde 4 se artmamıştır. 4 le 9 arasındaysa yeteri kadar artmamıştır. 9- 13 arasındaysa Bunada şükür. 13 ün üzerinde arttıysa sabit gelirli değil, patronsunuz. işinizi biliyorsunuz bravo.
290 milyar dolar açığı saymadığınız zaman, ayıp edilen durum. ama sayarsanız her türlü küfürü etmek haklısınız. sonuçta 290 milyar doların söylenişi kolay.