normalde eğitim fakültesinden mezun olup da kasiyer olabilir mesela. Tabi eğitim fakültesi başlığı karşılamıyor ama ben de kendi sorunlarımdan bahsediyorum.
mesela ekektrik-elektronik ve muadili bölümlerin mezunları değişkenlik gösterse dahi 2200-5000 arası gelirli iş bulabilir. iyi bir eleman olanlar mühendisten fazla kazanabilir.
her ne kadar ilk 2-3 yılları basit işlerle geçecek olsa da yine zamanla idare kademesinde görev alacakları işlerde çalışması muhtemel yüksek nitelikli kişilerdir. dolayısıyla zamanla lisans diplomasını aldıkları alanda kendilerini geliştirebilirlerse ilgili alanda idareci olacaklardır. tecrübeyle de sabittir. o yüzden "yüksekokul mezunları da bizimle aynı işi yapıyor böhöhö" kafasından çıkmanızı tavsiye ederim, yeterince akıllı olduklarından bazı statülere diğerleri gibi ömür boyu mecbur kalmayıp, sadece bir basamak olarak kullanabiliyorlar. daha da basit bir ifadeyle onlar yollarını buluyorlar. o kadar sene boşuna mı okuduk yoksa değil mi.
bir çok fakülte mezunundan daha kolay iş bulurlar. yine bir çoğundan daha iyi başlangıç ücretleriyle işe başlarlar. okulu biridiklerinde br çoğunun direk bir meslekleri olur. bir çok fakülte mezunu ise okulubitirdiğinde sadece okul bitirmiştir. yarış daha yeni başlıyordur. elinde çalışmaya başlayacağın bir mesleğin bile yoktur. o sınav senin bu sınav benim koşturup durursun.
mezun olduğu okula göre değişir. iyi bir yerden mezun olursa çok güzel yerlerde olabilir ama üniversite okumak için kafasına göre yeterki üniversite olsun anlayışı olan kişiler boş gezer boş insan olur. Kısacası boşu boşuna zamanından çalmış olur.
türkiye şartlarinda malesefki değer görmeden tofas ayarinda eğitim verip...
Ferrari ayarinda muamele beklendigi muazzam derecede buyuk bir sorunsaldir malesefki..
meslegini yapmaya devam eder. ben bilgisayar muhendisiyim, masterim da var; ayni isi yapmaya devam ediyorum. Kendi isini daha iyi ogrenmek icin master yapilabilir. Belki ilerde akademik kariyer de yaparim ama simdilik oyle bir planim yok.