emmy ödüllü ,milyonları ekranlara bağlayan televizyon dizisi. dizinin karakterini canlandıracak şahısı ararken sarışın olmasını istemişler. çünkü amazon savaşçılarının sarışın olduğunu düşünüyorlardı ama lucy lawyess kahverengi saçlarını daha da siyaha boyatarak reddetmiş. çok da yakışmıştı. yıllarca konuşulan ,sevilen dizilerdendi. mitoloji ile bilimkurgu'nun ortaya karışık yapılmış bir dizisiydi.
harika bir dizi. küçükkene izlerdim büyük bir keyifle, şimdi de aynı keyifle izliyorum. heroes'tan bile daha fazla keyif alıyorum. ama bu lucy lawless ayrı bir olay. kadın başka hiçbir yerde bu zeyna dizisindeki kadar güzel, seksi, vahşi, sofistike, emin çölaşan, cumhurbaşkanı değil. ama herkül varken bize düşmez. zeyna bacımsın.
izlediğim kadarıyla zeyna da bir alman porno star, herkülde ise heavy metal grubu vokali havası vardır.
iki kahramanın bulunduğu ortak bir bölümde ise zeyna nın içgüdüsel bir şekilde herküle verme hevesi olduğu gözden kaçmamaktadır.
(bkz: herkül)
11.
herkül ile paralel ilerleyen senaryoya sahiptir. iki dizide de ara ara iki karakterin yollari kesişir. iki dizinin sonu da ortaktır. ikisinin doğan bebeği ile 4te 1 tanrı bebeğin tanrıların rejimini yıkacağı efsanesi gerçekleşmiştir.
türkçe okunuşu zina diye olduğu için, zamanında türkiye'ye gelirken ismi zeyna olarak değiştirilmiş dizidir. orjinal adı asla kullanılmamıştır. sırf okunuşu yüzünden. oysa ki özel adların asla değiştirilmemesi gerekmektedir.
güneş sistemimizin cefakar, nöbetçi, vefalı gezegeni pluton umuzu gezegenlikten ihraç ettiren, araya nifak sokan gezegenimsinin adı. pluton u gezegenlikten ihraç ettirmeden önceki namıyla "onuncu gezegen".
şimdi anlamadınız sanırım. açıkca anlatıyım.
bundan yaklaşık 1 yıl kadar önce bilim adamları kuiper kuşağında plutondan daha büyük bir cisim keşfettiler. içlerinden biri çıkıp amirlerine "kaptan bir cisim yaklaşıyor" demedi tabi. adamlar tuttular araştırdılar ve kuiper kuşağındaki bu kayaç cisimi ilk başta "10 uncu gezegen" olarak güneş sistemimize adapte etmeye çalıştılar.
ne olduysa bundan sonra oldu. baktılar ki yeni keşfettikleri ve adını da xena koydukları bu gezegen tam olarak gezegen olma özelliklerine sahip değil. bu cismi kuiper kuşağındaki diğer büyük cisimler arasında kategorilendirme gereği duydular. gezegenimsi olarak anıldı. lakin xena plutondan büyük bir cisimdi. yani eğer xena gezegen değilse pluton da gezegen olmamalıydı. yani xena eşek bilim adamlarımızın kafasına karpuz kabuğu düşürdü.
sonra ne mi oldu? pluton xena yüzünden gezegen olmaktan çıkartıldı. haa nasıl oldu bu? televote oylarıyla "12 points goes to xena from armenia" gibisinden olmadı tabiki. dedik ya eşeğin aklına karpuz kabuğu düşürttü bu xena ve bilim adamları araştırarak pluton un gezegen özelliklerine sahip olmadığı kanısına vardılar. yani "xena ortaya çıkınca biz de gezegenlikten ihraç olmuş olduk" durumu oluştu ne yazık ki.
işte xena böyle yılansı, kötü, ara bozucu nifak bir gök cismidir.
haa unutmadan bir de bu xena nın bir uydusu var. onun adına da ne mi koymuşlar dersiniz:
kanal d de aynı adla dizisi yayımlanan, lucy lawless'ın canlandırdığı mitolojik kahraman abla. elindeki metal frizbimsi s.kle (artık neyse adı) "alelelelelele" diye bağrınıp herkesin aklını alırdı. ben de nasıl psikopat bir çocuksam odama eşşek kadar posterini asmıştım. o dönemde yeniden hortlayan mortal kombat çılgınlığına ve sonya merakıma girmiyorum bile. allah belamı versin artık.