google'dan sıkılanlar için yakında yayına girecek olan arama motoru. ayrıca google, soruların cevabının olabileceği sayfaları ve Wikipedia sorunun cevabını içerebilecek verileri sunarken, wolfram sorulan sorulara doğrudan cevap verecekmiş. bir nevi doğal arama vesselam.
sahibesi stephen wolfram demiş ki: "google ile wiki'yi bitireceğim."
googlenin acayip gelişmiş halidir.. ekrana everes kaç m uzunlukta yazdıgında direk cevabını gorebilicez.. ya da everele agrıyı karşılaştır dediginde direkt cıkan sonucu vermektedir. yani sonuçları soyleme ihtimali olan siteleri degil direkt siteyi vermektedir.. ayrıca sesli de calsımaktadır soruyu mic le sordugumuzda da cevabı bize gondermektedir.
tek kötü yanı google gibi basit bir isimle piyasaya cıkmamasıdır. alpha olsa yine iyiydi ama wolfram olmamış.
'Doğal arama' adı verilen süreçle sorulan sorulara cevap veren ve 'Google katili' denilen 'Wolfram Alpha' ingiliz fizikçi Stephen Wolfram tarafından 1980'lerde geliştirmiş olduğu Mathematica motorunu temel alınarak oluşturuldu.
Wolfram Alpha, tarafsız gerçeklerle cevaplanması gereken soruları anladığı, cevaplarını da 'hesaplayarak' bulduğu kaydediliyor. internet uzmanları Wolfram Alpha'yı en az Google kadar mühim bir gelişme olarak niteliyor.
Yeni arama motorunu Harvard Üniversitesi' nde tanıtan ve nasıl çalıştığını gösteren Dr. Wolfram, "Amacımız, uzmanlık bilgilerine herkesin, her an sadece bir soru yönelterek ulaşabilmesini sağlamak. Bir uzmanla konuşuyormuşsunuz gibi sizi anlayacak, hesaplamayı yapacak ve sonucu size bildirecek" diyor.
Kullanıcılar sözgelimi Winston Churchill'in doğum tarihini sorduklarında, bir sürü veriyle karşılaşmayıp doğru yanıtı alacaklar.
Wolfram ve asistanları, bunu gerçekleştirmek için web uygulamasına çeşitli alanlarda pek çok bilgiyi elleriyle girmiş, bazılarını ise veritabanlarından otomatik olarak çekmişler.
çılgın hesap makinesi. bir nevi a.i. istenen ıvır zıvırı kendi database'inden bulup birleştirip kafanıza kafanıza vuruyor.
"turkish" diye aratınca türkçe'de kullanılan harflerin frekanslarını vermesi ile orgazmlardan orgazmlara koşturmuştur. zira ben bu bilgiyi zibilyon sene aramıştım. şifre kırmak için önemlidir bu bilgi.
"mammoth elephant" yazdım. bu iki isimde iki ayrı filmi şakadank kıyasladı.
hakkaten yapmış adamlar. bravo vallaha.
acil edit: "erythrocyte albumin" yazınca nih datasından coefficiency grafiği çıkarmıştır bu hayvan evladı şey. saygıyla selamlıyorum.
internet tabanlı veri bulma ve hesap yapma platformudur. * kullanımı hakkında bilgi ve izlenim vermesi açısından videoların izlenmesini tavsiye ederim: