bir kac ülkede teknolojik mafyalarin kullandigi baglanti cesidi.
bir cok baglantisi acik olan baglantilardan internete sizip, dilediklerini yaptiktan sonra, birakmis olduklari elektronik imza sayesinde de bulunamiyorlar.
burada kici alev tutan ise, o baglantinin sahibi oluyor. bu yüzdendir ki; baglantilarin güvenli bir sekilde sifrelenmesi gerekmektedir. bu güvenligi yapmayanlar ise kanunen direk olarak suclu duruma düsmüs sayilirlar.
çok zayıf bir teknoloji. yeterli güvenli olmamasını da geçtim, kapsama alanı kapalı alanlarda sadece 10 metre. tüm modemler üzerinde 100 metre yazar ama inanmayın, alt komşu wireless bağlantısını bir ya da iki diş görür, haliyle sürekli kopmalar yaşanır. ya da bu airties in suçu mu...
lan modemin yanında bağlantı yarım saatte bir kopar mı??? yok lan gene kesintisiz bağlantı için ethernet en iyisi.
Süreli bir zaman dilimi içerisinde şifresi kırılabilecek teknolojidir. hele wep şifreleme methodunun kırılma süresi 8 sn civarındadır. Şifre koymayın daha iyi! Wpa içinse yaklaşık 15-20 günde bir şifre değiştirmeniz sizi yüksek oranda gücende tutar. *
en güvenliksiz bağlantı türü. bilgiler havada uçuşabilir, çok rahat gizli dosyalarınıza, maillerinize ulaşılabilir, hackerlara çerez malzemesi yapılabilir, ayı çıkabilüü, daş düşebilüü..
an itibariyle 16 aydır ücretsiz internete girmeme olanak sağlamış teknoloji. şifre koymayan, yüzünü görmediğim komşularıma buradan teşekkür ederim*. internet konusunda hukuki yeterliliğin olmamasından dolayı şifre koymayan bağlantıları paylaşmanın etik olmadığı tartışılan bir konudur.
güvenlik için wep protokolu kullanılmamalı, wpa tercih edilmelidir. ama baştan bilin ki wireless, güvenliği düşük bir teknolojidir.
serefsizin birinin hattima girip kota asimiyla ocagima incir agaci dikmesine sebep olmus faideli bulus. kullaniliyorsa sifrelenmesi sarttir. (bkz: ben yandim eller yanmasin)
gün geçtikçe artan hotspot sayesinde normal bilgisayar kullanıcılarının da laptop sahibi olmasıyla halka inen erişim tipi.
bu yaygınlaşma ile birlikte türkçe telafuzunun "vayrles" olması korkutucudur.
nedense sürekli "vayrlıs diye okunur o" diye düzeltesi gelir insanın her "vayrles" dendiğinde.
tek olumsuz tarafı doğa koşullarından aşırı etkilenmesi olan hede! biliyorum birazdan başıma gelecek, dışarda şakır şakır yağmur ve ben tam da bir entry'nin ortasında bağlantıyı yitireceğim!
tam türkçe karşılığı 'kablosuz' olmasına rağmen,orda burda hatta varoşlarda bile yurdum insanının 'burdan wireless çekiyomu?' dediği('burdan kablosuz çekiyomu?! demek ayıp bişey galiba),nerdeyse türk dil kurumunun da türkçeye kabul edeceği kelime.