küresel bir kaynaktan elektrik alan yayıldığında, kaynaktan dışa doğru çizilmiş herhangi bir doğru üzerindeki 2 noktada potansiyel fark oluşur zaten. o 2 nokta arasına kabloyu koyduğun zaman elektrik akımı oluşur. al sana kablosuz elektrik. yoksa ben yanılıyor muyum?
iki hattın arasından geçersek,çarpmaz mı?diye düşündüğüm teknoloji.
-hasan du..
-aaaa
-emree çabuk kapat o aleti,bak hasan amcan çarpıldı
-anne dalga,yatak odasından geçiyor,hasan amcanın orda ne işi var
-tamam aç ama bari,voltajı düşür.
-annee,iphone diyorum,babam diyorum
-tabiki yavrucum
red alert'te görebileceğiniz olaydır. (bkz: tesla coil) bu tesla coil adını zaten nikola tesla'dan almıştır, ancak bir gerçekçiliği yoktur. sadece etrafına gelen adamları cızzzt şeklinde bir sesle kömür yapar. buna wireless kömür işletmesi ya da wireless elektrik diyebiliriz.
elektrik akımı zaten kablosuz iletilebilmektedir.ancak verim çok düşüktür.MIT,5 metreye kadar ampul yakabilecek kadar elektrik transfer edebilmektedir.tabi manyedik indüksiyon yolu ilede akım oluşturarak aynı mesafeden bir ampulu yakmak mümkündür..ancak teslanın devasa problardan havadan elektrik akıtırken çektiği fotoğraf inanılmazdır.
böyle birsey olmasi icin havanin da iletken olup, eger iletkense de insanlarin birer karadeniz ve kafkas folklör ekibi halinde, hareket etmeleride cok dogal olacak bir durum olur.
elektrikli cihazların kablosuz olarak çalışmasını sağlayabilecek harika bir buluştur. ama ne yazık ki daha bulunamamıştır. bluetooth elektiriği bulsunlar ona da razıyız.