Kimilerinin ayakta kalmasının sadece oyunlara bağlı olduğunu savunduğu ve bu şekilde bok attığı işletim sistemidir.
Windows'u ayakta tutan şey sadece oyunlar değildir. Geri dönüş uyumluluğu konusunda en iyi işletim sistemi olması, (Söyle bana, 2010 yılında hazırlanmış .debli bir paketi Ubuntu 14.04'e kurabiliyor musun? Hayır. Ama 2010 yılında Windows'a hazırlanmış bir programı her sürümde kullanabiliyorsun) pek çok programın Windows'a hızlıca hazırlanabiliyor olması, kurumsal alanda bir sıkıntı olduğu zaman direkt Microsoft Türkiye'nin kaliteli elemanlarıyla alabileceğiniz desteğin Windows'ta olması (Hadi yiyorsa it managerlik yaptığın yerde Linux kur. Bir sıkıntı olursa Allah'ın ile baş başa kalıyorsun. Red Hat mı?), ve Windows 7'den beri sürpriz yumurta tadında pek bir hatayla karşılaşılmıyor olması Windows'un ayakta durmasını sağlayan bir takım nedenlerden biridir.
Bill gates'in kulakları çınlasın! Saat gecenin bilmem kaçı ben format atma derdindeyim! Ulan en fazla 6 ay mı dayanır bir işletim sistemi? Linux kullanın abi! Yemin ederim en dandik harddiskimde kuruludur linux. 2 Yıldır tık yok. Ama bu içi boklu windows ssd'de kurulu. Lan bir kere de sorun çıkarma be gözünü seveyim. Tam iş başındayken mavi ekran mı verilir amk! Ne yapacağım şimdi ben? Nasıl kurtaracağım o yazdığım kodları?
(#25649215)
sen de bu nicki aldığına göre bill gates falansın o zaman allahın ergeni seni.
ahahahha çok gülüyorum bu tiplere ya o değilde pazartesi gel işe başla ssk+yol+yemek benden.
şu an varolan açık ara en sağlam işletim sistemidir. ancak diğer sistemlerden daha az güvenilirdir. bunun nedeni, diğer sistemlere yapılan saldırıların windows'a yapılan saldırıların yanında bir hiç olmasıdır. bugün, mac os'a veya diğer sistemlere saldırmak isteyen birisinin işi windows'a saldırmak isteyen birisinin işinden çok daha kolaydır.
windows'a olan saldırıların çokça olmasının nedeni ise windows'un son kullanıcı bazındaki inanılmaz başarısıdır. bugün dünya çapında, diğer sistemlerin windows'a nazaran nal toplamasının sebebi budur. linux işletim sisteminin karmakarışık dünyasına dalmak isteyen "normal" bir son kullanıcı olacağını sanmıyorum. bunu yapan adam ya bilgisayar yazılımı olayını gözünde çok büyütüp, sistemleri içselleştiren, kimlik edinen bir geek ya da eski donanımını daha verimli bir şekilde kullanmak, tasarruf etmek isteyen birisidir. diğer seçeneklere gerçekten ihtimal vermiyorum.
evinde internete girip, oyun oynayan, doküman hazırlayıp, film izleyen, e-maillerini kontrol eden bir son kullanıcının linux'tan sağlayacağı faydanın sadece maddi boyutu vardır. diğer yönlerden hep kaybetmeye mahkumdur.
aynı kullanıcının mac os'tan sağlayacağı fayda ise manevi faydadır. apple markasının yarattığı "prestij"dir bunu sağlayan da. eğer bilgisayar kullanmaya yeni başlayan bir insanın psikolojisine girmeyi göze alabiliyorsanız geçin mac os'a. güzeldir, ama cidden windows 7 kullanırkenkinden daha verimli olduğunu hissetmek istiyor insan. öyle bir imaj yaratıldı çünkü. ama olmuyor işte. artılarını çözmeye vakıf olamadan veda ettim kendisine.
Bill gates tarafından ilk 1981 de piyasaya sürülen, basit ve kolay grafiği ile bilgisayar kullanımını yaygınlaştırmış işleitm sistemidir. Sistem dosyalarını kullanıcının kişileştirmesi gibi bir özellik vermemesi diğer işletim sistemleri ile arasıdaki farklardan biridir. Bol açıkları nedeni ile yama üstüne yama yapmanız işten bile değildir. Hatta Windows'un son demlerindeki açıgı bir rus hacker tarafından bulunmuştur. Windows kendi yamasını yapamadığı için rus hackerın yaptığı yama yetkililerden gelen uygundur kullanabilirsiniz açıklaması ile uygulanmıştır.
Her ne kadar bilgisayar kullanımını tekeli altına almış olsa da kolaylığı ile bunun daha uzun süreler bu sekilde devam edeceğini gösteriyor.