uzaktan göze hoş gelen ama bilgisarımda çok kasma yapan işletim sistemi. uzun bir süre windows 8.1 ve windows xp dualboot ile yola devam edeceğim sanırım.
Eski bilgisayarları adam etmesiyle sevdiğim ama saçma yönleri olan, windowsun son ve son sürümü. Evet microsoftun duyurusuna göre Windows 11 falan olmayacak. Artık Windows sürekli güncellemelerle yükselecek.
Ancak saçma olan bir durum var. Windows 7 veya 8/8.1 üzerinde gelen yükseltme danışmanı uygulaması bilgisayarı tarayıp uyumluluğunu denetliyor ya hani. Hah orda sıkıntı var. Şimdi makineyi denetliyor uygun deyip yükseltiyor. Sonra bir bakmışsın ekran kartı veya ses kartı veya başka bir donanımı tanımamış. Önceki versiyonda çalışan donanım bunda çalışmıyor. O yetmezmiş gibi driverını da yüklemiyor. Gösteriyorsun tanımıyor. Yani o donanımı tanımamaya inat etti mi siksen tanımıyor. E kardeşim hani tanımıştın. Hani uyumluydu. Madem yükseltiyorsun, Windows 7-8 de halli hazırda çalışan driverı çalıştırmaya devam etsene. Ne gerek var fantaziye.
6 senelik toshiba marka bilgisayarımın adeta küllerinden doğmasını sağlayan işletim sistemi. Ne win7 ne win8 böyle bir performans vermemişti. Hatta, ilk aldığım zaman bile bu kadar sessiz, hızlı ve stabil değildi. Tişikkirlir sipirmin.
beraberinde directx 12 ile beraber oyunlarda 4-5 fps artmıştır. directx 12 yi kurabilmek için ekran kartınızında desteklemesi gerekiyor. bilgisayar derecelendirme bu sürümde kalkmış durumda.
nasıl bir cahil ya da nasıl bir köylüsünüz anlamıyorum ki? tek tük aksaklıkları saymazsak tıkır tıkır çalışan işletim sistemi. win7 ile neyini kıyaslıyorsunuz anlamak mümkün değil, zamanın nokia'sı ile günümüz androidlerini kıyaslayıp 'nokia amma sağlam çalışırdı bee' demek gibi bir şey. 2016 yılında hala win7 diyor adamlar. sorunu bilgisayarınızda arayın bence. asus q502 bilgisayarımda tıkır tıkır çalışıyor.
2008 model mac bilgisayarıma iso dosyasını indirdiğim, bi ara kurmayı planladığm fakat nasıl kuracağım hakkında hiçbir fikrimin olmadığı windows son sürümüdür.
bilgisayarın anasını sikti. şu kpss falan bi geçsin ders notlarım gereksiz hale gelsin amına kodumunu kaldırıp windos 7 ye dönüyorum. az önce bir fare daha kırdım. pc de 2. uygulama açılınca çıldırıyor. düşün ki 7 senelik de olsa, içinde 3 gb ram var.
mavi mavi masmavi
hatası boncuk mavi
bir gördüm sinir oldum
bu hata kimin be abii
projem olduğu için bi bahaneyle kurdum. bi şans vereyim dedim. ulan ubuntuda nvidia tam destek değilken bile coşuyor. bu windows 10 ve edge ile youtube'dan video izleyim dedim o esnada güncelleme geldi. geldiği gibi dondu. 980 gtx kart var. ram 32 gb cpu 3.5 min. nesine donuyorsun.
windows 8 böyle değil. 8.1 ve sonrası böyle ya da benim bana tahsis edilen lisanslı windowslarım böyle mal. gri ekran gördüm allahtan.
bu arada bir şey fark ettim. ekran açılan sayfaya göre kararabiliyor edge kullanırken. elektrik gitti sandım ayrı bir küfrettim.
Temmuza kadar ücretsiz indirilebilmektedir. Ama muhtemelen sonra da devam edecek ücretsiz versiyon. Microsoft, Hedeflediği kullanıcı sayısının dörtte birine ulaşamamış daha.
bu sefer durum daha beter. iki gündür yapmadığım şey kalmadı. düzelmiyor. adını koyduğumun sorunu düzelmiyor. eskiden olduğunda internet kablosunu çıkarıp bir daha takardım veya microsoft'un yardım sayfasında önerilenleri yapardım düzelirdi. artık bu da kesmiyor. sorun arsızlaştı iyice. iki gündür yaptığım araştırmalar sonucu bulduğum bütün yöntemleri buraya yazıyorum. ben hayrını görmedim belki gören olur. belirtmek istiyorum ki Windows 10'u çıktığından beri kullanıyorum. bu silktimin internet sorunu haricinde de çok memnunum. paylaştığım yöntemlerin hepsini bir kaçar defa denemiş olmama rağmen sorunuma bir çözüm bulamadım. denemediğim ama sizin sorununuzu çözen bir yöntem varsa bana mesaj atın lütfen.
En önemli not: paylaşmış olduğum yöntemler sonucu oluşacak aksaklık, hata, sorun veya problemlerde mesuliyet kabul etmiyorum. oluşabilecek riskleri göz önüne alıp deneyin.
aygıt yöneticisinden ağ bağdaştırıcıları sekmesi altında ki driverlerı güncelleyin. üzerlerine sağ tıklayarak "sürücü yazılımını güncelleştir..." i seçebilirsiniz. bunun için internet bağlantısı gerekiyor tabi. hattınızın internetine güveniyorsanız telefonunuzu hotspot olarak kullanabilirsiniz.
ip ve dns'yi manuel atamak için "ağ paylaşım merkezi"ni açın, oradan "bağdaştırıcı ayarlarını değiştirin"i seçin. sorunlu olan bağdaştırıcıya (Ethernet veya lan) çift tıklayın. açılan pencerede "özellikler"i sonrasında açılan pencerede "internet protokolü sürümü 4 (TCP/ipv4)"ü seçin. aşağıda ki ip adresini kullanı seçip;
zyxel modemler için;
ip adresi: 192.168.1.64
alt ağ maskesi: 255.255.255.0
Varsayılan ağ geçidi: 192.168.1.1
airties modemler için;
ip adresi: 192.168.2.64
alt ağ maskesi: 255.255.255.0
Varsayılan ağ geçidi: 192.168.2.1
değerlerini girin. "64" sayısını 1 ve 0 haricinde bir rakamla değiştirebilirsiniz.
tercih edilen DNS sunucusu: 8.8.8.8
Diğer DNS sunucusu: 8.8.4.4
linkteki zip dosyasının içerisinde internet sorunu yaşamayan başka bir Windows 10 bilgisayardan alınmış winsock kayıt dosyaları bulunmaktadır.
arama kısmına regedit yazıp, çıkan uygulamayı açın. şu dizine gidin; hkey_local_machine\system\currentcontrolset\services\
"winsock" ve "winsock2" diye iki tane dizin bulunacak. ne olur ne olmaz diye yedeklerini alıp, silin. bilgisayarı baştan başlatıp yine aynı dizine gidin. "winsock2" tekrardan oluşmuş olabilir, silin. linkte paylaşmış olduğum winsock.reg ve winsock2.reg'i kayıt defterine ekleyin.