karşıdakinin görüntüsünü, video izlemek, indirmek (download) gibi düşününce kotayı yediği; kendi görüntümüz ise video yükleme (upload) olduğu için kotayı yemediği açıktır.
Cevabi her turlu evet olan sorunsal.
Bilgisayar iletisiminde en populer kullanilan iki protokol vardir, TCP ve UDP.
TCP protokolu, bir data'nin karsi tarafa eksiksiz aktarilmasini garanti eder.
Bunun icin de "ACK" adi verilen ( acknowledgement ) bir yapi kullanilir.
Yani sizin gondereceginiz data parcalara bolunur ve her parcanin gonderildigine emin olununcaya dek bir sonraki gonderilmez.
Yani datayi alan bilgisayar, surekli olarak datayi gonderene " 3. parcayi aldim 4. yu bekliyorum" ; " 3. parcayi gondermissin ama 2. yi henuz alamadim " tarzi ack mesajlari gonderir.
Bu sebeple video gonderirken de aslinda tonla ack mesaji indirirsiniz. Elbette bunlarin boyutu gonderilen video boyutu kadar olmayacaktir ama kullanilan protokole gore de gayet fazla olabilir.
çok basit bir şekilde açıklanabilen durum. download yazısına tıklamadıkça kotanız hiç gitmez. facebookta gezinmek, haber siteleri, youtube falan kota yemez merak etmeyin. çünkü download yazısına tıklamamışsınızdır. uploaded, turbobit, mediafire gibi sitelerden dosya indirmek kota yer ama dikkat edin aşmayın kotayı.
neyse lan şimdi buna göre davranan olur vebal altında kalmayalım.
yıl olmuş 2014, şu kota yer mi bu kota yer mi diye soruyorlar. senin bilgisayarına internet üzerinden veri geliyorsa kota yer işte. hadi kaptın bilgiyi.