1889-1974 tarihleri arasında yaşamış, amerikalı, 20.yüzyılın politik çalkantılarını yaşamış bir fikir adamı, yazar ve gazetecidir.
1. Dünya Savaşı sonrasında sosyalizmden liberal demokrasiye doğru yol almış; özellikle savaş sonrası yazdığı eserlerle politik propaganda stratejisinin temellerini atmıştır.
Politik güç odaklarının izleyecekleri stratejileri en ince ayrıntısına kadar anlatan Lippmann'ın bilimsel teorileri bugün de birer başvuru kaynağıdır. mesela 1947'de yazdığı soğuk savaş isimli eserinin adı herkes tarafından kullanılan bir deyim olmuştur.
Makale çalışması için fazla haşır neşir oldum kendileriyle*
Walter Lippmann'ın 1922 yılında yazdığı tarihte iz bırakan eserinden(Public Opinion), Micheal Curtis'in yazdığı önsözden kısa özetim:
Bilişsel yaklaşım, Lippmann'ın gerçek anlamda kendi metodudur. Onun ardından gelen tüm yazarlar ona minnettardırlar. Bu yaklaşımda sosyal gerçeklik anlaşılanın dışında değildir. O, içinde yaşadığımız sosyal bağlamdan inşa edilmiş olmalıdır. Gözlemcinin rolü daima seçicilik çoğunlukla ise yaratıcılıktır. Hepimiz inşa ettiğimiz dünyanın bir imajına sahibiz. insan, bilgiyi işlemek için sosyal dünya hakkında yalnızca sınırlı bir kapasiteye sahiptir. Allport'un cümleleriyle şeyler hakkında; önyargının normalliği; ya da Lippmann'ın daha meşhur ifadesiyle :"Kafalarımızdaki resimler" vardır.