latin alfabesinin türklük ile ilgili olmadığını düşünen yazar söylemi. latin alfabesi türkçeye uyarlanırken türkçedeki ses değerlerine uygun her harf alfabeye alınmıştır. türkçe'de w,q ve x harflerini karşılayacak kelime yoktur ki alfabeye alınsın. burada önemli olan türkçe'nin kullanışlılığıdır. bir tek e harfi ile ilgili bir problem var o da bu başlıkta incelenemez zaten.
--spoiler--
ki kullanılan alfabe latin alfabesidir türklük ile de alakası yoktur.
--spoiler--
ana fikir: bilgisayar gavur icadıdır. türklükle de alakası yoktur. computer demeliyiz.
Doğru olan uygulamadır. Şovenistler hemen saydırmaya başlıyor. E hadi bilgisayar firmalarına söyleyin de o harfleri çıkarsınlar klavyeden. Sonra götleriyle gülsünler bize.
Türk alfabesi diye bir alfabe var ama şu an onu kullanmıyoruz. Latin alfabesini kullanıyoruz. Latin alfabesine girip çıkacak olan harflerle ilgili bırakın latinler kaygılansın.
resmiyete girmeyecektir fakat isimlerde kullanılabilecektir. ayrıca yeni yetişen nesil bu harfleri msn* vb. ortamlarda kullanmaktadır zaten. rahatsız olmaya gerek yoktur bu yüzden. kaldı ki türk alfabesi de değildir kullandığımız alfabe.
q harfinin son anda atatürk tarafından çıkarılmasını akla getiren başlıktır. herşey kanıtlarla, hatıratlarda belli. atatürk büyük harfleri yazmayı bilmiyordu. sadece harfin boyutunu artırıyordu. q harfinin büyük yazılışından haberdar olmadığı için Kazım Paşa (Özalp) ile bir diyaloga girer. k ve q harflerini büyüterek Kemal yazar. ve k harfinin büyük hali daha çok hoşuna gider. böylelikle q harfi sadece tasarıda kalır. (Çankaya, 1969, s. 440-1).
ve apo istedi oldu eylemidir. bu paket kime yaradı? bi düşünün
kürtler andımızı istemiyordu, apo istedi yaptılar.
harfler özgür olsun dilimizi heryerde konuşalım, apo istedi oldu.
türban dediler onu da rte ve ekibi istedi da oldu.
paketten başka ne çıktı? demoqrasi?