vücut geliştiren erkeklere tavsiyeler

    22.
  1. Vücut geliştirdiğinizi orada burada anlatmayın vücudunuz konuşsun siz aptallaşmayın.
    9 ...
  2. 23.
  3. spor salonunda tüm dambılları önünüze dizmeyin. babanızın spor salonu değil orası.
    7 ...
  4. 57.
  5. 46.
  6. 2-3 senedir vücut geliştirmeyle uğraşıyorum bu zamanlar da bıraktığım da oldu fakat bağımlılık yapıyor. Hayatınızı buna göre yaşamaya mecbursunuz . Düzgün vücuda ulaştığınızı gördüğünüzde eski halinize dönmemek için daha çok çalışacaksınız. Ha birde kıskanç insanlar çıkacak karşınıza buna hazır olun ki burada da denildiği gibi " az beyninizi geliştirin" . Günde 45 dakika antreman yapıyorsam 2 saat de kitap vs. Ya da kendi hobilerimle ilgileniyorum. Yani demek istediğim götüne zor gelen insAnlar size çok bok atarlar onları dinlemeyin. Vücut geliştiren insanlar daha disiplinli ve daha sağlıklı olur. Gidip burger king de light kola isteyen mallar olmaZsınız. Her gören kolunuzu sıkar " sık bakalım baba - oo ben gitmiyorum ama senden çok " böyle diyenlere hiç ama hiç aldırış etmeyin 1 kg yağ 1 kg kastan her zaman hacimlidir. Son olarak bu işi bırakmayın ki bir süre yapıp bıraksanız bile kas hafızası oluştuğu için kendinizi toplarsınız. Her zaman öndesiniz. Bu işi karşı cins için kesinlikle yapmayın onun için başlasanız bile ileride bundan kurtulacaksınız. Başarılar.
    6 ...
  7. 52.
  8. Bu yaptığınız insanlığa sığmaz beyler.
    5 ...
  9. 5.
  10. bence protein tozu kullanmasınlar. doğal bir şekilde beslensinler. maksat sağlıklı olmak. kas şişirmek değil !
    5 ...
  11. 18.
  12. 17.
  13. her okuduğunuza inanmayın. mesela buralarda bir yerlerde biri demiş ki,

    '' bir hareketi yavaş yapmak çalıştırdığın kas grubunu şişirirken hızlı yapmak yakar yani eritir ''

    tabii ki yanlış. olayın aslı şudur;

    kas gruplarının çalışma metodlarını öğrenin. örneğin sırt kası çalışırken, ağırlığı çekmenin önemi sadece %30'dur. sırt kasları gerilmede çalışır. sıkmada değil. yani çekerken değil, geri bırakırken. bu yüzden ağırlığı kaldırırken çabuk bırakırken gıdım gıdım bırakırsınız.

    mesela göğüs, göğüs kası 3 açılı çalıştırılır. alt üst orta demiyorum. çalışırken 3 pozisyonu vardır. pozitif negatif statik. pozitif iterkenki güçtür. negatif geri göğüse başlama noktasına gelirken ki pozisyondur. statik ise en tepe noktasında olduğunuz andır. statikteyken dirsekleri kitleyemezsiniz mesela. kitlerseniz göğüsten ağırlık düşer. eklemler ağırlığı çeker. negatifi atlarsanız da momentum uygulamış olursunuz ki. sadece itip sonra halteri kendi kendine bırakıp inmesini beklersiniz sadece. doğal olarak göğsünüzü sadece potansiyelinin 3te1i kadar çalıştırmış olursunuz.

    ama arkadaşın dediğine gelirsek, biceps triceps ya da kalf çalışırken hızlı ya da çabuk çekmenin o kadar da önemi yoktur. hatta yine sırt çalışırken testere hareketinde hızlı çekmenizi telkin edebilirim.

    edit: kas yıkımı ya da yakımı dediğimiz şey ya kataboliğe girmekle olur(ki bilindiği kadar çabuk kataboliğe düşmez vücut) ya da fazla çalışma az besin yaparsanız olur. veyahut ağırlık çalışmasının üstüne yarım saat ve üzeri kardiyo kas yer.
    4 ...
  14. 37.
  15. Vücut geliştirmede en önemli hormonlardan biri olan büyüme hormonundan bahsetmek istiyorum. Büyüme hormonu dokuların glikoz kullanmasını engellemeye çalışır ve enerjinin yağ dokusundan elde edilmesini, adı üstünde dokuların büyümesini sağlayan bir hormondur. Yüksek protein ağırlıklı beslenmek, açlık, uyku, belirli miktar stres büyüme hormonunu pozitif etkilerken yüksek seviye stres, depresyon, alkol,yüksek seviye kan şekeri büyüme hormonunu negatif etkiler. Açlıkta salgılanan ghrelin, büyüme hormonunu pozitif etkilediği için vücut kitle indeksi büyük olan yani şişman kişiler kilo verme amaçlı ilerledikleri için vücut geliştirmede daha avantajlılar. Çünkü zayıf olanlar gibi besine yüklenme durumları yok. Vücudu yoğun strese sokacak şekilde açlık tabi ki gelişimi engelleyecektir. Bu bilgiler ışığında vereceğim tavsiyeler;
    Alkol kullanmamalıyız.
    Glisemik indeksi düşük gıdaları tercih edin. Bu durumda bulguru pirince, kepek ekmeğini beyaz ekmeğe tercih etmeliyiz.
    Proteinden mümkün olduğunca zengin beslenmeliyiz.
    Lifli gıdalar tüketilmeli ki boşaltım sorunu yaşamayalım.
    Psikolojik olarak iyi olmakta fayda var.
    Bir miktar stres her zaman iyidir.
    Amaç her aşamada vücudun dengesini bir üst seviyeye taşımak olmalıdır. Yani seviye seviye daha çok antrenman daha çok besin...
    Son olarak "No pain, no gain."
    4 ...
  16. 9.
  17. Yaptığınız işe saygı duyun.

    Sağda solda "spor yapıyom yeaa" gibi konuşmayın yapıyorsanız kendinize yapıyorsunuz kimseye bi faydanız yok sadece kendinize faydası var.sosyal medya hesaplarınıza "fitness candır" yada "whey yeter gibi" saçma sapan şeyler yazmayın.
    4 ...
© 2025 uludağ sözlük