Voltron'nun genel yapısını oluşturan elektronik aksam:
CPU (Central Process Unit) Merkezi işlem birimi,
Rectifier (Power Unit) AC gerilimleri DC gerilime çevirerek Driver unitelerine gönderir.
Driver Unit Rectifier tarafından doğrultulmuş gerilimleri SERVO motor kullanımına adapte eder, CPU Yönlendirmesiyle Tork, Moment gibi faktörlerin kontrolünü sağlar.
Axis Computer (Pilotlardan gelen konum bilgilerini CPU nun anlayabileceği dile çevirir)
SMB (ABB) RDC (KUKA) : Serial Measurement Board (ABB) Resolver Digital Converter (KUKA) Servo Motorlara entegre yada harici halde bulunan Resolver adı verilen enkoderların gönderdiği analog konum bilgisini Voltron Axis Computerin anlayabileceği dile çevirir.
Digital I/O Unit: Dijital Input-Output kartlarıdır. Voltron'a pilotların gönderdiği sinyalleri denetler ve bunu sistemin anlayabileceği biçime çevirir. Girdi- Çıktı kontrolcüsüdür.
Voltron'un elektronik yapısı genel olarak bu parametreler üzerine kurulmuştur.
her seferinde 5 aslan ın dayak yiyip madara olup "senin şimdi mına koycaz" denip
5 robot aslanın birbirine girme aktivitesidir.
voltran oluşturulur kılıç kuşanılır ve düşman yerle bir edilir.
hezeyan içersinde olan bu düşman "ben kendime iki 85 bi woofer bide amfi taktırıyım o zaman hesaplaşırız" der ve olay yerinden uzaklaşır.
küçüklüğümüzde sokakta oynarken bir yerini - ki kafa kol omuz parmak bacak, bu yerler oynayan çocuk sayısına göre değişirdi- oluşturmak için deliler gibi tepindiğimiz, oluşturduğumuzda (!) ise deliler gibi "voltran voltran voltran" nidalarıyla koşturduğumuz, esas adının voltranmış voltronmuş hiç farketmediği, yine olsa yine oluştururum kimseyi tanımam diye düşündüren çizgi film harikası.