Avrupa sempatizanı , laik people için iyidir. Zira ülkeden kalıcı olarak gitmeleri ve umdukları laikliği avrupada bulmaları bizi çok memnun edecektir. Zaten avrupa onların geleceğini bildiği ve onlarla uğraşmak istemediği için vize vermiyordu ya. Neyse.
Benim gidip gordugum avrupa bizdeki 80 milyonu asla elini kolunu sallaya sallaya almaz. Koyar o anlasmaya kıl bir sart 79 kusur milyon yine anca edirneye kadar gider. Kendinizi kandirmayin.
tamam eyvallah kabul oldu vizesiz şekilde gidebiliyoruz artık. peki ya uçak biletleri ? adana dan rotterdam a uçak bileti 1061 lira temmuz 1 de oğlum ben ne yeyip ne içecem orda ? dileneyim mi ? vize kalktı kalkmasına da biletler ucuzlamazsa çok bekleriz daha vizesiz avrupa.
ÇOK ŞEY DEĞiŞTiRiLECEĞi AMA KANIMCA FAZLA BiR ŞEY DEĞiŞTiRMEYECEK DURUMDUR.NiYE PEKi?
BiZiM ASGARi ÜCRETLiMiZ GELiR VERGiSiNi ATLAYINCA 1230 TL ALACAK.PEKi BU ADAM, KiRA MI ÖDESiN,ÇOCUK MU YETiŞTiRSiN,YiYECEK VE GiYECEK Mi ALSIN? YA DOĞRUYA BiRDE AVRUPA TURU VAR.
EMEKLi, AVRUPA ÜLKESiNiN EMEKLiLERi DÜNYA TURU YAPARKEN, BiZiM EMEKLiLERiMiZ TEKRAR NEREDE ÇALIŞABiLiRiM DiYE DÜŞÜNÜYOR AMA AVRUPA ViZESiZ.
AVRUPA'YA ViZESiZ GiRiLMESi KARŞILIĞINDA YAPILACAK ŞEYLER VAR VE BU ÜLKEYi NASIL ETKiLEYECEK SiZCE?
Eyy toplantı biter bitmez Avrupa'ya gidebileceğini zannedenler!!! Türk vatandaşlarının ingiltere ve irlanda hariç AB üyesi ülkelere vize almadan gidebilmeleri Geri Kabul Anlaşması’nın yürürlüğe girmesinden en geç 3-3,5 yıl sonra başlayacağını belirteyim.
Belirli şartlarda, belirli kriterlere uygun tc vatandaşlarının faydalanabileceği kolaylıktır.
Yoksa, sırtına çantasını takan herkes " öropa" yolcusu olamayacaktır mirim!
Heyecanlanmayın...
büyük ihtimal temmuz ayinin ortalarina sarkacak olan toplantidir.
ayrica; sadece is adamlarinin ve yurt disina "turist" olarak cikmak icin vize islemlerinde kolaylik saglanacaktir. türkiye vatandaslari ve avrupalilar icin yararli olacaktir fakat; zaten bünyesine milyonlarca mülteciyi avrupa´dan geri almis ve avrupa karsisinda siyasi dürüstlügünü kaybetmis bir ülkeye vize konusunda kolaylik saglamalari onlari düsündürmektedir.
avrupalilarin kafasinda olusan senaryo aynen söyledir. "mülteciler su an türkiye´ye gönderilmekte. türkiye´ye vize kolayligi saglandigi taktirde, türkiye´deki mültecilerin coguna kisa süre icerisinde türk vatandasligi verilirse ve bu ülke su anda bile vatandasliklari dagitmakta, hepsi yine burada olacak."
hiçbir zaman gerçekleşmesini ummadığım bir vaaddir.
herhangi bir ülkeden vize randevunu haftalar sonraya hatta bazen ay sonrasına alabiliyorken, hangi durumda neyin vize muafiyeti?
Vizesiz avrupa yani? mülteci krizi yaşanırken türkiye hükümetinin bize hayalini kurdurttuğu schengen bölgesinde, mülteci sorunu 2 ay içerisinde çözülmezse schengen antlaşmasının askıya alınması konuşulmakta. bazı sınırlarda kontroller olduğundan halihazırda schengen askıya alınmış durumda ama genel tablo hala sabır halinde.
kaldı ki, kısmı muafiyete bile siz, sız eklerini getirerek daha da über bir yaklaşım sergiliyoruz. aradaki farkı iyi anlamak gerek.
halihazırda vizesiz gitmek göt ister. hizmet pasaportu sahibi olarak vizeye ihtiyaç duymamama rağmen kaç kere sorgulanmışımdır alanda. kaldı ki lacivert pasaportun vizesiz girmesi hayaldir ab ülkeleri arasında sınır olmadığından dolayı. haberlerde çıkan safsatalarsa sadece iş adamları için geçerlidir.
almanya ile başlayan, hollanda ile devam eden yakında diğer avrupa ülkelerine de sıçramasını beklediğimiz kararlar zinciridir.
ancak hepsinde ortak bir eylem var.
gitmek istediği ülkenin kah havaalanından kah giriş istasyonundan çevrilen türkler. onlar da bu haksız yapılanı mahkemeye taşıyarak davayı kazandılar.
koskoca ülkenin altmışlardan beri hakkı oldugunu bile bile bu hakkı savunamamasının getirdiklerinin bir yana bırakılıp kazanılmış hakların geri verilmeye başlanmasıdır.
örneğin hollanda için;
--spoiler--
Hollanda'da çok heyetli Haarlem Mahkemesi, Türk vatandaşlarının bu ülkeye vizesiz girebileceği ve oturum izni almadan en fazla üç ay burada kalabilecekleri yönünde karar verdi Vizesiz Hollanda'ya girmek isterken Schiphol Havaalanından geri döndürülen Türk iş adamı Cahit Yılmaz'ın iki sene önce açtığı davayı görüşen mahkeme, verdiği kararda, Türkiye ile AB arasında 1963'te imzalanan Ankara Anlaşması ve ona istinaden 1973 tarihli katma protokolün 41. maddesini kaynak gösterdi.
--spoiler--