Bir virüs, sadece diğer organizmaların canlı hücrelerinde çoğalabilen küçük bir enfeksiyon yapıcı ajandır. Virüsler, hayvanlardan ve bitkilere, bakterilerden alglere kadar her türlü yaşam formuna bulaşabilir.
1892'de Dmitri Ivanovsky, tütün bitkilerini enfekte eden, fakat bakteriyel olmayan bir patojen tanımlamıştır. 1898'de Martinus Beijerinck'in yayımladığı makalede bu patojen, tütün mozaik virüsü olarak tanımlanmıştır ve böylelikle 19. yüzyılın sonunda virüsler keşfedilmiş olur. Günümüzde milyonlarca türü olduğu bilinen virüsler, yeryüzündeki hemen hemen her ekosistemde bulunur ve en çeşitli biyolojik varlıktır.
Hem evet hem hayır. Önce “evet.” 1947’de Harvard Üniversitesi’nde röle anahtarına sıkışan bir güve, geniş, havalandırmasız bir odaya konmuş olan Amerikan Donanması’nın Mark II bilgisayarının kilitlenmesine sebep oldu. Teknisyenler tahrip olmuş böcek ölüsünü çıkardılar ve makineyi yeniden başlatmadan önce kayıt defterindeki yazının yanına yapıştırdılar. Ama şu “virüs” kelimesi buradan mı geliyor? Hayır. Bir makinede oluşan hata ya da yanlış anlamında kullanılan “virüs” kelimesi 19. yüzyıla dayanır. 1889’da yayımlanmış bir gazete haberine göre Thomas Edison “iki gecedir fonografındaki virüsü aradığı için uyumamıştır.” Webster sözlüğü 1934 baskısında “virüsün” modern anlamına yer vermiştir.
ülkemize uğrayınca kimler de virüs olduğunu anladığımız virüs. bazılarının içinde o kin , kötü kalplilik virüsünün yaşadığını göstermiş oldu. virüs, virüsü ortaya çıkarttı yani.
öyle bir tesadüf ki ispanyol gribi(bilinen tarihte en çok insanın öldüğü salgın) 1. dünya savaşı(1914-1918) sırasında yaşanmış. ölenlerin çoğuda asker.
en çok etkilenen ülkeler, o zamanlar britanyanın sömürgesi olan hindistan, amerika, ingiltere, fransa yani özetle itilaf devletleri.
almanyanın biyolojik silah olarak grip virüsünün genetiğiyle oynadığını düşünebilir miyiz? ben tesadüflere inanmam, son yıllarda ki virüsler(sars, mers, kuş gribi, domuz giribi korono vb) bir biyolojik silah olduklarını düşünüyorum.
Şimdi Bilgisayarların öyle bozulup, kasmama nedeni Windows değil virüslerin daha akıllı olmasıdır. Rahatlıkla kişisel bilgilerinize erişebiliyor şu An size hissettirmeden. Karşı taraf da ulaşıyor bunlara. Siz de bilgisayar sorunsuz çalıştığı için normal sanıyorsunuz. Çok büyük hata. Şu Microsoft'un antivirüs Programını kurun en azından. Ücretsiz zaten. Güzel de.
bünyesinde sadece kromatin iplik barındırır. kromatin ipliğin temel görevi kalıtımdır, yani virüsler kendi doğası gereği çoğalma eğiliminden başka bir eğilim göstermemektedir, zaten gösteremezlerdir de. herhangi bir organizma dışında cansızdırlar, pasiftirler. aslında herhangi bir organizma içinde de cansızdırlar, dnalarını kopyalama arzusu dışında. zaten uygun koşullarda dna alt birimi nükleotitleri oluşturan şeker ve fosfat grupları illa ki bir şekilde birbirine bağlanacak ve bünyelerine farklı molekülleri de bağlayacaktır. yani uygun koşullarda iki hidrojen ve oksijen atomlarının birleşip su molekülünü oluşturması gibi, arzuya dayalı olmayan, kimyasal yapıları gereği. fakat ilginç olan virüslerin ilk nasıl ortaya çıktığıdır. evrimsel anlayış çerçevesinde basitten karmaşığa doğru bir gelişim olduğu göz önünde bulundurulursa bakterilerden önce ortaya çıkmış olmaları gerekir gibi sanki, ah bir de herhangi bir organizma dışında kristalize bir şekilde olmasalar... yok mu sözlükte bir tane moleküler biyoloji mezunu? aydınlatsa bizi de, bilip bilmeden götümüzden ahkam kesmesek.
Orospu cocugudur afedersin. Cpu kullanimini %100'e kadar kullanir, sag tiklayip yenile demeniz bile 5 dakikanizi alabilir. Hatta oyle bir sik soktur ki, 70 mb'lik bir dosyayi size 3 saatte indirtebilir.