bankalarda fatura tahsilat, eft, havale, döviz bozdurma, çek ödeme ve tahsilatı işi yapan kişilerin kendilerini bankacı sanması ve de herkese mesleğini bankacı diye söylemesi durumu.
sorsan forfaiting nedir bilmez, arbıtıraj, vesaik, akreditif dedin mi aval aval bakar ondan sonra ben bankacıyım ayol bu banka müşterileri de çok uğraştırıyorlar yaneee diye hava atmasını da bilir.
vezne görevlilerinin istatistik, matematik, ekonometri, bankacılık vs. vs. bölümlerinden mezun olduğu varsayımı ve gerçekçiliği altında, kendini bankacı olarak nitelendirmesi gayet doğal bir durum teşkil etmektedir. kendini bankacı sanmamalıdır, o zaten bankacıdır.
bankada çalışıyor ve sadece bankada yapılacak işler yapıyor olduğundan bankacıdır.
bankada yığınla farklı iş yapan insan vardır ve kimse bankada yapılanların tamamına vakıf değildir.
iddia edilenin aksine vezne görevlileride bankacıdır. Bankacılığın mutfağı veznedir. Bankacılık çok geniş bir yelpazeyi karşılar ve tek bir kişinin ben bankacılığı a'dan z'ye biliyorum demesi mümkün değildir. Bu ekip işidir ve bunun veznesi, bireysel pazarlaması, ticari pazarlaması, kurumsal pazarlaması, yatırım işlemleri, kambiyo, bilgi işlem, telefon bankacılığı gibi çok ayrımı vardır. Sorsanız banka çalışanlarından bir çoğu kendisini direk ilgilendirmeyen terimleri bilmez, bilenlerde ya vakti zamanında ilgili birimde çalışmış yada kendi kişisel merakı nedeniyle öğrenmiştir...
Utanmadan bankacıyım demiyorlar mı, valla saçlarını başlarını yolasım geliyor.
Bildiğin köle ayol ne bankacısı?
Ha bu arada o saydığın terimleri şube müdürüne sordum, o da en son bankacılık eğitimi alırken duymuşmuş. Öyle baktı suratıma.
Saçını başını yolamıyorum, malum performans dönemi.