veteriner

entry75 galeri6 video1
    25.
  1. 24.
  2. 23.
  3. uyuz insanlar klübüdür. gıda mühendisleriyle aşık atarlar açık ara önde olduklarını zannedip kasım kasım kasılırlar. göstercez biz size o kasları abi, hele ki şu 2010 mevzuatı bir değişsin!
    ab de sayılsan ne olcak sayılmasan ne olcak arkadaş ya!
    1 ...
  4. 22.
  5. Asıl işleri hayvanlar alemi olan, hayvanla ilgili tüm tıbbi bilgilerle donatılmış insanlar topluluğu.
    haa bu arada 6 sene sonra aralarına katılacağım topluluk...
    (bkz: baytar)
    (bkz: bu hayvanın morali bozulmuş)

    edit: o 6 yıl var ya hani, o 7 oldu. hadi hayırlısı..
    1 ...
  6. 21.
  7. uyuz, mantar ve alerjiyi ayırt etmeleri konusunda araştırma yapmalarını dilediğim meslek grubudur. bilmiyorlarsa susup, bilen birine yönlendirilmeleri mesleki açıdan kendilerine birşey kaybettirmez. bilmiyorlarsa size kaybettirdiği yığınla para, kendisinden kaybettirdiği de itibar olacaktır.
    2 ...
  8. 20.
  9. fakültelerde neyi, nasıl öğrendiklerini ciddi ciddi merak ettiğim hayvan doktorlarına verilen akademik ûnvan. hadi fakülteler çok bir şey öğretmiyor, hiç mi kendinizi geliştirmezsiniz yahu!?
    1 ...
  10. 19.
  11. sokakta yaralı halde bulduğunuz bir hayvanı götürdüğünüzde size "bi siktir git kardeşim yav" bakışı atan insanlara sahip meslek grubu.mutlaka istisnalarda vardır tabiki onları saygıyla selamlıyoruz.
    2 ...
  12. 18.
  13. Hakkı Devrim dil yaresi köşesinde şöyle yazmaktadır. *
    "Veterinary bu bilim dalının ingilizce adıdır. Fransızca "Vétérinaire" (Veteriner olarak okunur) sıfat olarak "Konusu hayvan hastalıkları olan tıp bilimi ile ilgili&" demektir. isim olarak da "Bu tıp dalında uzmanlaşmış hekim" anlamına gelir.Fransızca sözlüklerde kelimenin "yük ve koşum hayvanları ile ilgili" anlamındaki "Veterinarius" kelimesinden geldiği yazılıdır. Veteriner kelimesinin hangi, dilde hayvan anlamına geldiğini ben bilmiyorum.Bildiğim, eskiden Türkçe'de bu tıp dalına mensup hekimlere baytar denildiğidir. Baytarlık, baytarî, baytarîye gibi türevleri de kullanılırdı. Ne diyor şair Mehmet Âkif Ersoy: Çünkü bir tecrübe etsen senin aklın da yatar / Bize insan hekiminden daha lazım baytar. istiklal Marşı şairi Mehmet Âkif'in Mülkiye Baytar Mektebi mezunu olduğunu ve 1893-1913 yılları arasında Umur-ı Baytariye ve `Islah-ı Hayvanat Dairesi'nde çalıştığını bilirsiniz herhalde.
    Zamanla ve her nedense meslek adı olarak baytar kelimesi terk edildi."
    0 ...
  14. 17.
  15. yapilan arastirmalar ispatlamistir; intihar etmeye en meyilli insanlardir. nitekim cok sayida veterinerin canlarina kiydiklari bilinir.

    2-3 avrupa ulkesini kapsayan bir arastirmanin sonucudur bu.

    cocuk yasta baslayan hayvan sevgisi bu insanlari veteriner yapmistir. amma velakin bu insanlar hayatlarini tedavi edilemeyen hayvanlari "uyutarak" gecirirler. bunun yarattigi depresyon uzun vadede intihara sebebiyet verir.

    not: yapilan arastirmanin yalancisiyim.
    0 ...
  16. 16.
  17. Veteriner Hekim'dir.Baytar'dır.Baytar "Hipiatr" sözcüğünden gelmektdir. 10-13 yy. arasında bu coğrafyada kullanılmaya başlanmış latince kaynaklı bir kelimedir.

    Birde mesleğimdir sonuna hekim kelimesi getirecek olursak.Zira bizim için bu önemlidir.
    1 ...
  18. 15.
  19. Eskiden baytar ( hayvanlarla ilgili kişilerin en bilgilisi)olarak bilinen meslek erbabıdır.
    0 ...
  20. 14.
  21. Ot, bitki ve bazı insanlar hariç tüm canlılar hakkında mutlak bildiği önemli şeyler vardır diye her türlü canlı sorusuna muhattap kalan bir meslek gurubudur, mesleğimdir. kedi, köpek ağırlıklı klinik yapmama rağmen balık, iguana, hampster, kumru, martı, serçe, maymun, yılan, kaplumbağa gibi evcil sayılabilecek hayvanlar da getirilir. Bildiğim kadar yardımcı olurum. Ancak bilmediğim hususlarda uzmanı değilim, yanlış bilgi vermeyeyim dediğimde. Ne kadar kötü(bilgisiz) veterinermiş dediklerini gözlerinden okurum. Aynı zamanda sonic' in dediği gibi 2008 yazının kırım-kongo korku yılı olması nedeniyle onlarca kene ırkı bilgimizi de tazelemiş olduğumuz bir meslektir.
    1 ...
  22. 13.
  23. okuması tıp okumaktan daha zor olan bölüm.Düz mantıkla düşündüğümüzde tıp okuyanlar sadece insanı ve yapısını incelerken veteriner hekimler keneden tutunda ayıya kadar her türlü canlıyı ve onları içeren hastalıkları incelerler.
    2 ...
  24. 12.
  25. çoğu zaman hayvanları iyileştirirken, hayvan sahiplerinin asabını bozan hayvan hekimleridir.
    g.t kadar dükkanın içinde hem iğneden korkan köpeği hem de 40 yaşınki amcayı aynı anda sakinleştirmeye çalışmak cidden kolay olmuyor.
    köpeğe otur kızım diyince laftan anlıyor oturuyor da amca valla ısırmaz yap şu iğneyi lafından anlamıyor.
    1 ...
  26. 11.
  27. gerçek olanı "veteriner hekim" dir. okurken binbir eziyet çekilen, okul bittikten sonrada eziyetler artarak devam eden Türk toplumunun gözünde "baytar" diye anılan 2 yıl sonra benim de bir üyesi olacağım mesleğim.
    1 ...
  28. 10.
  29. söylenene göre çok geniş çalışma yelpazesine sahip meslek ama şaşmamak lazım insan ilk senden anatomiyle karşılaşınca neden genil bir yelpaze olduğunu anlıyor.
    0 ...
  30. 9.
  31. Hala tam olarak ne iş yaptığı anlaşılamamış, hekimlikle gıda mühendisliği arasında bir yerlerde olan ancak iki tarafada fazla yakıştırılmayan kişilerden müteşekkil bir meslek grubudur kendileri.

    Sayıları gereğinden fazla olup, gereği kadar ses ve görüntü vermeyen daha fazla kendilerini kamufle etme ihtiyacı içine sürüklenmiş bir meslek grubuda diyebiliriz kendilerine.
    0 ...
  32. 8.
  33. Mehmet akif ersoy'un asıl mesleği.
    1 ...
  34. 7.
  35. Bazen yaralı bir kuşla, bazen trafiğin ortasında bulduğumuz ağlayan bir köpekle, bazen de ırktaşlarımızın kuyruğuna teneke bağlayarak eziyet ettiği minik bir kedi yavrusuyla koşarız onlara. Zannederiz ki hayvancıklar kurtarıcılarının bir dokunuşu ile iyileşecekler...yanılırız çoğu zaman. bazıları mesleklerinin kutsallığından uzakta, kapitalist bir kasap havasına bürünmüştür, bazıları belediyelerin kurduğu öldürme ekiplerine katılmıştır, yaşatmaktan ziyade öldürmeye meyilli olarak.
    5 ...
  36. 6.
  37. bunlar mesleklerinin okulunu okurken binbir türlü eziyet çeken insanlardır.latince kelimelerin çokluğu hayvanlarla uğraşmak gibi şeylere maruz kalırlar.köpek gezdirmek zorunda kalanlara sıkça rastlanır.kim bilebilir ki dertlerini aile içinde bunlara kuşlarını köpeklerini getirenleri.sabırlı insanlardır en azından olmalıdırlar.
    0 ...
  38. 5.
  39. veteriner - veterinaire (fransızca): Hayvan hastalıkları hekimi, baytar.(tdk)
    veteriner hekimliği: Veterinerin işi (tdk).
    1 ...
  40. 4.
  41. ilk başlarda bu bölümü seçen insanların oleyy etrafımızda kuşlar köpekler kediler olcek onları sevcez oleyy dedikleri ama sonradan etraflarında acıyla inleyen öküzler boğalar domuzlar buldukları hatta bazen ileri gidip onları uyutmak zorunda kaldıkları meslek
    1 ...
  42. 3.
  43. bir kadın programında veteriner hayvan demektir.doğrusu veteriner hekim demektir denilen tabir.
    0 ...
  44. 2.
  45. 1.
  46. hayvanla ilgili anlamında kullanılan sıfat (bkz: yanlış kullanımlar)
    1 ...
© 2025 uludağ sözlük