Devletin affedici tarafını simgelemektedir. 6183 ve 6111 sayılı kanunlarla getirilen aftır. Kimi kesimler tarafından taksitlendirme olarak nitelendirilmektedir. Şu ana kadar vergisini ödemeyenler için büyük kolaylık sağlamakta ve avantajlar sunmaktadır. Matrah arttırımıda vergi affı kapsamında değerlendirilmektedir. Muhasebe ve maliye açısından çok önemli ve değerlidir. Ayrıca vergisini düzenli ödeyenleri düşündüren bir af olduğuda belirtilmektedir.
Vergi affıyla ilgili taksitlendirme ve matrah arttırımı hesaplamaları buradaki programlar tarafından hesaplanabilmektedir: http://www.reel.com.tr/index.php?option=com_content&view=category&id=18&Itemid=29
Devletin sevabına yapmadığı aftır. Sonuçta büyük paralar var ve nedeni olmalı. En çok hangi iş adamları yararlanacak bi listesi yapılsa o zaman bir fikir ediniriz belki.
son günlerde vergi borcu olan tüccarımızın en büyük sohbet dayanağı.
bakın, dikkat edin, vergi affından sonra yanlarına iki de polis alan vergi memurları bir anda sokaklşarı mesken tuttu ve olur 9olmaz sebeplerle vergi cezaları yağdırmaya başladı. şimdi bana işimi anlatmayın hukuksal dayanağı vardır falan diye. elbette var hukuksal dayanağı ama 10 m2 lik bir cep telefonu alan satan iş yerine yazar kasasının saati 55 dakika geri diye 500 TL ceza kesmek nedir anuna dıkdığımın malları?
Osmanlı devletinde ilk vergi affı 2. Murat döneminde gerçekleşmiştir.
Foça'daki şap madenleri cenevizliler tarafından işletiliyordu. Osmanlı devleti Cenevizlilerden alınan maktu vergiler dışında madenler için de ayrı bir bedel alıyordu. Fakat Osmanlı devletinde yaşanan düzmece Mustafa olayından sonra cenevizliler ödemeleri gereken taksitleri aksatmışlardı.
Padişah bütün gemiler düzmece Mustafa'nın elinde olduğu için orduyu rumeliye geçiremiyordu. Sultan murat Cenevizlilerin yardımıyla orduyu rumeliye geçirip mustafayı yenmiştir. Bunun karşılığında foça madenlerinin birikmiş kira ve vergileri affedilmiştir.
yakın zamanda beklenen aftır. en son 7143 sayılı yasa ile gecikme zamlarının yüzde beşi ve anapara peşin ödemelerde alınıyordu. yeni yasa nasıl olur sabırla bekliyoruz.
namuslu, vatansever sanayici, bordrolu halk, vergisini kuruşu kuruşuna öder....
emekli, asgari ücretli, doktor, mühendis, hakim, savcı, polis, asker öder.
ödemeyen mi kim?
memleketin başına musallat olmuş üç beş tane iş adamı, müteahit kılıklı kan emici, bit, pire, sülük kesinlikle ödemez...
muhtemelen haberi vardır çıkacak vergi affından... hoop af çıkar... borç kalmaz...
şerefli insanları, şerefsizlere yediren bir çarktır bu...
acilen anayasa teklifi çıkarın kardeşim...
eğer vergi affı çıkıyorsa ödemeyene, ödeyen herkese, bordrolu vatandaş dahil tüm ödediği vergiler geri iade edilsin...
bir tarafınız bunu yapmaya yetmiyorsa, diğerini yapmayacaksınız...
yıllardır vergisini zamanında ödeyen keriz, ödemeyen kan emiciler akıllı...
bunun neresi adalet? bunun neresi kalkınma?
düpedüz hırsızlık.
Vergi affı diye bir kavram yoktur. Olan sadece bazı tahkukların tahkuk eden mükelleften değil de başka mükellef ya da mükelleflerden tahsil edilmesidir. Bütçe onaylanıp yürürlüğe girdiği an hedef vergi belirlenmiş harcanacağı yerler belirlenmiştir. Şimdi bazı mükelleflerin vergisini ödememesi harcamaların durdurulması anlamına gelmez. Devlet gene memur maaşlarını öder. Mali yükümlülüklerini yerine getirir. ödenmeyen vergiler bütçe açığıdır ve bir şekilde kapatılır. Örneğin hani torba yasa ile mehmet cengizin dolar iki lira civarı iken affedilen 500 milyoncuk vergi affı var ya. işte o vergi gerçekte affedilmedi. Reelde Mehmet cengiz yerine bize ödetildi. Ama bir de şöyle düşünün biz bu rakkamı ödeyebiliyorsak demek ki mehmet cengizden daha zenginmişiz.
Af maf değildir. ülkede ki tüm insanların hisseleri oranında kendisinin farkında olmadan cebinden çalınan paradır. O affedilen vergi aslında affedilmemiş. Ülkede yaşayan diğer insanlara ödetilmiştir. Bu bir nevi servet transferidir.