Dünyanın ikizi. Kütlesi hemen hemen aynı olan gezegen. Aydan sonraki en parlak cisim. Dünya ile neredeyse aynı olmasına rağmen ateşten yanan bir gezegen. Önceden Venüs'ün dünyaya çok benzeyebileceği düşünüyordu. Tıpkı dünya gibi bir cennet olduğu, sadece biraz daha fazla sıcak olduğu. Ta ki incelemek için uzay araçları gönderilene kadar...
Venüs adeta cehennem gibiydi. Yüzey sıcaklığı 482 dereceydi, ve güneş sistemindeki en sıcak gezegendi. Dünyanın ikizi olan bu gezegen, muhtemelen aynı toz bulutundan kopmuştu. Peki Venüs neden bu hale geldi?
Bunu tetikleyen büyük olasılıkla Venüs'un manyetik alanının olmaması. Güneşten kopan parçalar gezegeni dahada ısıtıyordu. Dünyada olduğu gibi gezegende sera gazı var, ama büyük bir fark var, bu sera gazına giren sıcaklık dışarıya çıkamıyor ve gezegeni bu hale getiriyor.
Üzerindeki karaların büyük bir kısmı sönmüş lavlardan oluşuyor. Bu karaların 500 milyon yıl önce oluştuğu düşünülüyor.
Venüs çok kalın bir bulut tabakası ile kaplı, gezenin atmosferinde su yok denecek kadar az, atmosferdeki su bir yere toplansa 2.5 cm su elde edilebilir. işin garip tarafı bu gezegende şimşekler çakıyor. Şimşeğin oluşması için su gerekli, peki ama bu şimşekler nasıl çakıyor?
Gezegen çok yavaş dönüyor, buna rağmen üzerinde çok kuvvetli fırtınalar esiyor. Gezegenin dönüşüyle fırtınalar doğru orantılı değil, fırtınalar, gezegenin dönüşünün 10 katı şiddetinde esiyor.
Bunlara rağmen Venüs eskiden dünyaya benziyor olabilirdi. Kayaların durumu incelendiğinde eskiden okyanusların var olduğu biliniyor. ilk yaşam suda başladı, ve şimşekte yaşam için gerekli faktörlerden birisi yani milyarlarca yıl önce Venüs'te yaşam başlamış olabilir.
işin ilgin tarafı gezegenin hala yaşadığı düşünülüyor. Çünkü üzerinde binlerce aktif volkan var.
Belkide Venüs lanetlendi. Dünya yeşerdi, Venüs yandı.
ergenliğe henüz girmiş ergen kız kardeşlerimizin sosyal medyada nick name olarak kullandıkları gezegen. ha sorsan dünyadan görülebildiğini bile bilmiyorlardır. ama adı havalı galiba.
Merkür'ün astrolojik simgesi, geleneksel olarak cinsiyet değiştiren kişilerin sembolü olarak kabul edilir. Yunan mitolojisinde Hermes (Roma mitolojisindeki Merkür'ün karşılığı) ve Afrodit, Hermafroditus adını verdikleri bir çocuk sahibi olurlar. Bu çocuk, hem erkek hem kadın organlarına sahiptir. (Hermafrodit terimi de buradan gelir) Simgede, üstteki hilâl erkeği, alttaki artı işareti kadını, halka ise her iki yanında birbirini dengeleyen birer cinsiyetin bulunduğu bireyi temsil eder.
Bu sembolde tin'i, sonsuzluğu (daire) maddeyi veya maddi koşulları temsil eden sembol olan haçın üstünde görüyoruz. Bu durumda madde daha önemsiz bir konumda bulunuyor. Ancak bunu Venüs'ün fonksiyonunun bütün bedensel arzuları ve maddi çekicilikleri bir kenara atmak şeklinde düşünmemeliyiz. Bu sembolü alıcı, feminen, kendine doğru çeken olarak kabul edebiliriz. Venüs bir şeyi beğendiğinde, o şeyi gidip alan Mars'tır.
Biyoloji ve tıpta da Venüs sembolü, feminen'in sembolüdür.
eski çağlarda insanlar dişiliğin sembolü olarak görmüşler bu gezegeni. yunanlılar olimpiyatları venüsün döngüsüne göre ayarlamışlardır. olimpiyatlar hala venüsün döngüsüne göre ayarlanıyor. ayrıca olimpiyatın sembolünde 5 halka olmasının sebebi 5 kıtayı temsil etmesi değildir. 5 halka var çünkü venüs romalılar tarafından 5 köşeli yıldızla temsil ediliyordu. hatta romen rakamlarından beşin v olarak gösterilmesinin de sebebi budur. venüs'ün v si.
kadınlıkla ilişkilendirilen gezegen olurda erkeklikle ilişkilendirilen olmaz mı. mars da erkekliğin sembolüdür. ve yeşil gezegenimiz dünya, venüsle marsın başka bir deyişle erkekle kadının arasında. bu eski medeniyetler ammada romantiklermiş.
dışardan her ne kadar ismi gibi güzel olsada içi zehirli gazlardan ve sürekli patlayan yanardağlardan ibaret olan gezegen. çoban yıldızı da denir. sabahın erken saatlerinde ve bulutsuz bir gecede parlaklığından dolayı görülebilir.
çoban yıldızı da denir. hava kararmadan ortaya çıktığından görülen ilk gök cismidir. hava kararıp diğer yıldızlar ortaya çıktığında da parlıklığından dolayı rahatça görülür. sabahın ilk ışıklarında da ayrıca en son kaybolan gök cismidir.
diğer adıyla çoban yıldızı. güneşe uzaklık bakımından ikinci, sıcaklık bakımından birinci sıradadır. Güneş etrafındaki dönüşünü 224 Dünya gününde tamamlar. Gökyüzünde Güneş'e yakın konumda bulunduğundan ve yörüngesi Dünya'nınkine göre Güneş'e daha yakın olduğundan yeryüzünden sadece Güneş doğmadan önce veya battıktan sonra görülebilir. nasa tarafında kaydedilen verilere göre uzay'dan duyulan sesi böyledir: https://www.youtube.com/watch?v=AgnbAcT4iMk