veni vidi vici

    2.
  1. 1.
  2. 4.
  3. Roma imparatoru Julios Sezar, Pontus asıllı Basforos kralı 2. Pharneke ile Zile Altıağaç mevkiinde çok kanlı bir savaş yapar. Savaşta her 2 tarafta büyük kayıplar verir. Ancak savaşı Roma imparatoru Sezar kazanır. Bunun üzerine dünyaca ünlü sözü Veni-Vidi-Vici (Geldim-Gördüm-Yendim) diyerek, durumu Roma ya bildirir.
    7 ...
  4. 44.
  5. 13.
  6. 9.
  7. zile kalesinin kapısında olduğu söylenen paha biçilemeyen ve şu anda nerede olduğu bilinmeyen (bkz: tarihi eser kaçakçılığı) anıtta yazan yazdır. geldim gördüm yendim. şu an zile kalesinde imitasyon bir yazı bulunmaktadır. tarihi değeri yoktur.
    4 ...
  8. 7.
  9. büyük iskenderin sözü olduğu da iddia edilmektedir. ayrıca bazı kaynaklara göre sokratesin sözü olarak ta geçer kimin söylediği tam olarak bilinmese de marlboronun üstüne yattığı sözdür. gittim gördüm yendim ve gittim gördüm geldim seklinde iki farklı tercümesi vardır. ilki büyük iskendere ikincisi sokratese ithaf edilir.
    4 ...
  10. 6.
  11. geldim, gördüm, yendim anlamına gelen sezar'ın ünlü sözü.
    Philip morris neden bunu kullanıyor diye düşündüğümüzde: geldim pazarı inceledim ve evet gördüm ki sigara olayından girerek tüm pazara hakim olup, hem düşmanları zehirlerim, hem de deli para kazanırım şeklinde bir düşüncenin eseri olabilir şeklinde bir komplo teorisi ürettirdi bana şimdi durduk yerde.hayırdır inşallah. yakında metal fırtına tarzı bir kitap yazarak, olayla ilgili ayrıntıları gözler önüne sereceğim *.
    3 ...
  12. 3.
  13. üc v olarakta kullanilir. (bkz: vvv)
    3 ...
  14. 12.
  15. Gauis Julius Sezar tarafından Roma senatosu'na yazılmış Zela(pontus kralığına karşı) Savaşındaki zaferini anlatan mektupta geçer(M.S.47). Sezar'ın bu sözünün Türkçe karşılığı şöyledir: "Geldim, gördüm, fethettim." Bu kısa ve özlü söz sadece Sezar'ın zaferinin büyüklüğünü değil, onun askeri hünerini de vurgulamaktadır. Farklı bir bakış açısından, bu özdeyiş aristokratlardan oluşmuş ve geleneksel olarak Roma Cumhuriyeti'ndeki en güçlü grubu temsil eden senatoyu küçümseyişinin bir göstergesi olarak yorumlanabilir.
    3 ...
© 2025 uludağ sözlük