ağızda eritilen tablettir. tadı kötüdür. ağzı bir miktar uyuşturur ve 20 dakika civarında ağız tadını bozar. ağızda erimesi sebebiyle etkime süresi oldukça hızlıdır.
kullanma amacına göre, ya öğle vakitlerinde alırsınız ki bu panik atak tedavisindedir. gün içindeki gerginliğiniz, korkularınız ve sanrılarınız bir hayli azalır. uyku bozukluğunda yatmadan 1-2 saat önce alınır. ciddi şekilde uyku getirir. tabiki tam etkisini görebilmek için en az 3-4 hafta devam etmek gerekir.
etken maddesi mirtazapindir. bu madde, beyindeki depresyona ve anksiyeteye sebep olan kimyasala etki eder. dolayısıyla kullanımın ilk haftasında intihar eğilimine sebep verir. utanmaya gerek yok, bu ilaçları kullanmaya başladığınızda birkaç arkadaşınıza ya da gün içinde çokça vakit geçirdiğiniz kişilere söyleyin ki herkes ona göre ayarlasın kendini.
alışkanlık yapmadığı ısrarla söylenen ilaçlardandır. lakin benim için geçerli değildir. 2 sene geçmesine karşın art arda almadığım birkaç günde hemen yokluğunu hissediyorum. ruh hali çarçabuk bozulabiliyor.
geneld bir tane de saf uyku ilacı ya da anti-psikotik ilaç (benim kullandığım olfrex) ile kombin edilir.
(1) Trisiklik, tetrasiklik ve SSRI grubu antidepresanlar tüm hekimlerce reçete edilebilir. SNRI, SSRE, RIMA, NASSA grubu antidepresanlar, psikiyatri, nöroloji, geriatri uzman hekimlerinden biri tarafından veya bu hekimlerden biri tarafından düzenlenen uzman hekim raporuna dayanılarak tüm hekimlerce reçete edilebilir. Bupropiyon HCl yanlızca major depresif bozukluk tedavisinde, psikiyatri veya nöroloji uzman hekimleri tarafından veya bu hekimler tarafından düzenlenen uzman hekim raporuna dayanılarak tüm hekimlerce reçete edilir.
(2) Yeni nesil (atipik) antipsikotiklerin (klozapin, olanzapin, risperidon, amisülpirid, ketiapin, ziprosidon, aripiprazol, zotepine, sertindol, paliperidon) ve kombinasyonlarının oral formları, psikiyatri veya nöroloji uzman hekimleri tarafından veya bu hekimlerce düzenlenecek uzman hekim raporuna dayanılarak tüm hekimlerce reçete edilebilir. Klozapin en fazla 1 aylık dozda reçete edilebilir.
(3) Yeni nesil (atipik) antipsikotiklerin parenteral formları psikiyatri uzman hekimi veya bu uzman hekim tarafından düzenlenen uzman hekim raporuna dayanılarak tüm hekimlerce reçete edilebilir. Bu grup antipsikotiklerden risperidon ve paliperidonun parenteral formları ise EK-4/F hükümlerine göre reçete edilebilir.
(4) Yeni nesil (atipik) antipsikotikler dışındaki antipsikotik ilaçlar tüm hekimlerce yukarıdaki kısıtlamalar olmaksızın reçete edilebilir.
(5) Acil hallerde, acil servislerde, yeni nesil (atipik) antipsikotiklerin parenteral formları, (uzun salınımlı/depo etkili formları hariç) klinik şartlarda, tek doz olarak, tüm hekimler tarafından reçete edilebilir.
(6) Atipik antipsikotik ilaçlar, demansta; psikiyatri, nöroloji veya geriatri uzman hekimleri tarafından veya bu hekimlerden biri tarafından düzenlenen uzman hekim raporuna dayanılarak tüm hekimler tarafından reçete edilebilir.
(7) Sodyum valproat (kombinasyonları dahil), bipolar bozukluk endikasyonunda psikiyatri ve nöroloji uzmanları tarafından veya bu hekimlerden birinin düzenlediği uzman hekim raporuna dayanılarak tüm hekimlerce reçete edilebilir.
(8) Antidepresanlar ve antipsikotikler için düzenlenecek uzman hekim raporunda ilacın kullanılacağı süre belirtilir.