bugün

bir vegandan çok daha sağlıklı beslenen insan.
cok afedersiniz sictiklari zaman daha az koku meydana getirdiklerine inandigim insanlardir. normalde surekli etobur takilan ben iki haftadir gecici vejetaryanlik sonucu kendi deneyimlerimden yola cikarak bu bulguya ulasmis bulunmaktayim. tez konusu olarak ele alinmasini rica ediyorum.
babam bizi vejetaryen yetistirdi.kücükken evimize hic et girmezdi.
fakirligi süslemenin bir baska yoludur.
Türk insanlarının %95' inin yanlış telaffuz ettiği söz. Herkes tarafından vejeteryan olarak bilinir ve söylenir.
"babam herkesin herkesle halvet olacağı günlerden ürkenler kavmindendi. annemden yana da külliyen vejetaryendi." (murat uyurkulak, har'dan)
otçul insan..
sen ayıla bayıla pirzolanı yerken ıyghhh nasıl yiosunuz onları yaa diyerek zevkinin içine eden insan.
genel olark et ve yan ürünlerini tüketmeyen insanlara verilen isimdir. bunlardan bazıları et yediklerinde hayvanlara zarar verdiklerini düşündüğü için bir kısmı ise mecbur oldukları için vejetaryendır *
et yemeyerek çok mataf birşey yaptığını zanneden canlı.

hiç mi kafan çalışmıyor senin bitanem. etçil hayvanlara birşey olmasın diyerekten yediğin otlar daha çok zarar vermiyor mu etçil canlılara. sinirlendi mi sinirlendi oluyoz.
et yerine mercimek tarzı yiyecekler de protein veriyor diyerek, tericihini bu ve benzeri yemeklerden yana kullanan otçul.
halbusü, lüks bir restaurant'ta suşi yediklerini gördüğümüz anda yönlettiğiniz 'hani vejetaryendin ulan ne demek oluyo bu ?' sorusuna 'ııı.. nuri ama o çiğ balık' diyerek saçma bir şekilde cevap vererek sizi deli edebilirler. muhtemeldir.. çünkü yediği yemekler beyine yaramıyordur genelde.
Kurban bayramlarını anahtar deliklerini dahi pamukla tıkayarak geçiren etten hazetmeyen insan türü..
et yemeyen kişiliktir.
birde vegan diye bilinen tür vardır ki , arının mahsulü olduğu için bal yemez , hayvanlardan elde edilen jelatinden yapıldığı için fotoğraf bastırmaz , hayvan kemiklerinden üretilen bir süzgeçten geçirildiği için şeker kullanmazlar .
otçul insan diyebiliriz kısaca.kebabın tadına baksa bi adana bi kuşbaşı çekse fikrini değiştireceğine inandığım kitledir.ayrıca bunlar kendi içinde de değişik bir gruba ayrılır şöyle ki bu grup yere düşmüş olan meyve,sebze ve otları yerler , asla koparmazlar çünkü bitkiler canlı olduğu için onları öldürmeden, kendisi ölmüş olan bitkileri yemeyi uygun görürler.
et yemeyen kişidir. başta bir nefse hakimiyet, kendi kendimi disiplin aracı olarak aldığım bu kararın hayat kaliteme büyük ölçüde katkısı oldu. artık yemeklerden çok hafif kalkıyor ve kendimi daha enerjik, daha az yorgun hissediyorum. üstelik ana sebep hayvan sevgisi olmasa da vicdani açıdan da büyük rahatlık sağladı. niyeti olanlara hiç korkmadan denemelerini tavsiye ederim. buram buram et kokuları duyunca canım deli gibi çekse de 1.5 senedir yememeyi başardım.
hakikaten saygı duyduğum insanlardır. et yemeye bayılırım, hatta direk etçil sayılırım ama asla oh şunu yemiyorsunuz ya ne acayipsiniz diyemem. yakın bir arkadaşım vejetaryen, o anlatıyor bazen, diyorum iyi diyorsun da bende onu uygulayabilecek irade yok.
ayrıca et kokusu falan rahatsız eder bu insanları. pislik gibi, ohh bunu yemiyorsunun bak mis gibi diye burnuna sokmamak lazım. yapıyorlar çünkü biliyorum.
hiçbir et çeşidinin yer almadığı beslenme sistemidir. fakat vejetaryenlik, bitkiciliğin yasaklamadığı hayvansal besinlere izin verir.

haddi zatında vejateryenlik insan ruh ve fizik sağlığı için en iyi beslenme sistemidir. zira yer canlının tabii gıdaları vardır. insanların tabii gıdalarıda otlar ve tahıllardır.

fazla et tüketen uluslar zamanla aptallaşır. buna en güzel örnek amerikalılardır.

cennetmekan alman führeri adolf hitler de bir vejetaryendi. et yiyenleri kadavra çiğneyicileri diye tanımlar ve aşağılardı.
http://www.peta.org/conte...e/veggielove/default.aspx
kendini entel zanneden zavallılardır.
not:özentileri için söylüyorum
günün takıntılı kelimesi.
Zannedilenin aksine gayet sağlıklı insandır. kolon kanseri riski minimumdur. ha demir eksikliği olmaz mı bal gibi olur * . ıspanak dozu artırılınca o da geçiyor.
dünyanın en kötü sorularına ve en kötü anlamsız bakan gözlerine maruz kalan insanlarıdır:

- et yemiyor musun?
- hayır...
- tavuk da mı yemiyorsun?!
- tavuk ot mu?
- ne yiyorsun?
- (ağzım bozuk olsa keşke. bok diyebilsem keşke.) balık vs.
- ay balıkta protein mi var bıdı bıdı
- ... gugıl it. *düşük kalorili bol proteinli balıktan bihaber insana iç çekerek bakmak*
- ne!?
- aç google'ı araştır.
- kırmızı et neden yemiyorsun da bıdı bıdı hede hödö...
- şimdi ciğer yemeye başlayacağım sanırım.
- ay ne iyi olur.
- dinimiz amin bin şükür tövbe.
zihinsel problemlerle boğuşmak durumunda kalabilecek insandır.

ironi yapmıyorum veyahut ayar vermiyorum elbette. sadece hayvansal besinlerde bulunan b12 vitamininin eksikliği zihinsel sorunlara yol açabiliyor ki bunun en berbatı bilinç bulanıklığı, literatürdeki adıyla konfüzyon. düşmanımın başına gelmesin diyeceğim ama gelsin arkadaş. çok fena. bu sebepten kendilerinin bir şekilde bu vitamin açığını kapatmaları gerekiyor. sanırım bazı bitkilerde de çok az miktarda var b12 fakat ihtiyacı karşılamak için yeterli değil. her gün et yiyen bir insan olarak b12 vitamini eksikliğinden hap kullandığım düşünülürse, vejetaryenlerin işi hiç kolay değil. işin içine hayvansal proteini, yağını, falanını fıstığını koyarsak uzar da gider bu. etçil bir varlık olarak vejetaryenlere tavsiyem, alamadıkları, insan sağlığı için gerekli olan tırıvırıları öğrenip buna göre bir doktora başvurmalarıdır. "slm cnms ben vejetaryenim ama protein sıfır diyolla ne yapim?" diye sormalarıdır.

bir de yediğimiz ete ceset gözüyle bakmayın canlar. ne yazık ki kaplanlar vejetaryen değiller, acıktıklarında sizi bile yerler. biz de çok kötü varlıklarız işte ne yapalım tavukmuş kuzuymuş kesip biçiyoruz.
çok mantıklı bulduğum bir beslenme şeklidir.bildiğim,okuduğum kadarıyla ilk insanlar da etyemeamiş ki bu da kanıtlanabilir çünkü insanların ne pençesi ne de yeterince sivri dişleri var.bu halleriyle doğada silahsız elbette avlanamzlar.üstelik etobur hayvanların kısa olan bağırsakları insanlarda uzundur bu da etten kalıntıların kalmasına ve bağırsaklarda rahatsızlığa neden olabilir.vejetaryenlerle ilgili yok proteinsiz kalırsınız yok aklınız çalışmaz iddialarına katılmıyorum.çünkü et protein almanın sadece bir yoludur ve kısa yoludur.onun dışında bitkilerden v.s. de alınabilir.ayrıca,bu doğru olmayabilir sadece kendi fikir yürütüşüm ama insan beyninin en çok geliştiği ilk birkaç yılda da et yenilmiyor.yani etsiz de gelişebiliyormuş beyin.
bireysel sebepleri; b12 eksikliği, damak tadı, sağlık ne olursa olsun, başka canlıların ölmesine, acı çekmesine göz yummayan insandır. eğer dikkatli beslenirse b12 eksikliği çekmeyen, yaptıracağı kan tahlilleri ile bunu bizzat görendir. Kedileri köpekleri severken içi daha bir huzurlu olandır. Eğer aklı ile hareket edebilen insan bir canlıyı keyfi sebepler için yiyebiliyorsa, öldürebiliyorsa ,tüm bu savaşlar, kan dökmeler akıl almaz vahşetler de insana özgüdür, normaldir diye düşünen insandır vejetaryen. Kan dökmenin karşıdaki canlının zekasına göre bir özrü olmadığını bilir. Can tatlıdır, ölmekten korkan ,kaçan ,gözyaşı döken her canlı için tatlıdır, en azından aklıselim bir insan bunu bilir. Çünkü gözü görür, kulağı duyar ama vicdanı saklanır muhakemeden bazen.Vejetaryen; vicdanı ile daha sık yüzleşmiş, sucuk, pastırma, döner en sevdiği lezzetler olmasına rağmen vicdanından kaçmamış insandır. Fakat fanatik değildir, bu dünyanın düzenin böyle olduğunu bilir, her bireyin aydınlanması ve vicdanına sahip çıkmasının farklı boyutlarda olabileceğinin farkındadır; arkadaşları ile kebapçıya gider, çoban salata yer ama yine de gider, arkadaşlarına afiyet olsun der, onların da bir gün vejetaryen olmalarını içten içe dileyerek.
damak zevki ve vicdanı arasında tercih yapmış ve vicdanını seçmiştir.
yaşlılığında çok sıkıntı çekecek olan insan. gelişimini tamamlayaması ihtimal dahilindedir.