"seninle olmadan" adlı şarkısı en çok bilinen olmakla birlikte, bütün eserleri ayrı güzel bir sestir. türkiye müzik aleminde kesinlikle hakettiği yerde değildir.
müzik hayatında 45'inci yılını dolduruyor. diyemeden edemeyeceğim, onu hiç tanımadan, dinlemeden ömür geçirmiş "müziksevici"leri düşündükçe üzülüyorum.
Ankara'da aşık olmak , Usulca, Ateş Oldum gibi şarkıların yanı sıra Ömer Hayyam Müzikali'nin de yaratıcısı değeri bilinmemiş müzisyen.Ayrıca "tut şunun ucunu döşeyelim abi" reklam şarkısının da yaratıcısı olan Sakman'ın eurovision'a katılıp peruk takmışlığı da vardır.
hazal selçuk ve arzu ece'yle birlikte türkiye'yi 1989 eurovision finallerinde temsil etmiş müzisyen. kendisi o sırada bıyıklıydı ve yarışma için peruk takmıştı.
hem sözleriyle, hem besteleriyle, hem de sesiyle dinlettiren ve dinlendiren şarkıcıdır. atilla ilhan'ın ayrılık da sevdaya dahil şiirine yaptığı bestede ayrıca bir insanın ruhunu okşar. ha bir de unutmadan;
(bkz: deli kuş)
gerçekten inanılmaz bir sesi olmasına rağmen, bildiğimiz severek dinlediğimiz leman sam ve zuhal olcay şarkılarının onun duygularından oluşmasına rağmen bir türlü tanınmamış sanatçı. hani tanınmak önemli midir? tabii ki böyle insanlar için önemli değildir ama bizim için önemlidir. o tanınmadığı için albümlerini bulamıyoruz, konserlerinden yeteri kadar haberdar olamıyoruz. vedat sakman türk müzik dünyasına gelmiş en başarılı bestekar, yorumcu ve gitaristlerden biridir.
Kendisini çok fazla anlatmasa da sevenleri onu çok iyi tanıyor.Ankara'da aşık olamadığı biliniyor mesela. Sıkıldıkça deli kuşla sohbet ettiği de. Çok derinlerde bir yerlere dokunuyor usul usul. Başka kim sevgilisine yaşamın gözlerin kadar güzel olsun sevgilim diyebilir ki?
--spoiler--
kendi tarzını eski çağlarda lir çalan ve sözlerin anlamına önem veren eserler çıkartan müzisyenlere yakın gören sanatçı. ayrıca gidilesi bir mekan olan ve cezayir sokağı'nda * bulunan sakman cafe'nin sahibi olur kendileri. *
sürekli istiklal' de börek yerken görüp durduğum dingin müziklerin adamı. hayır börek kelliğe iyi geliyor da, kellerimiz mi bilmiyor. ha bir de abimizin yanında hep otuz yaş civarı taş ablalar dolanıyor. attık konu solfej mi, nikelaj mı bilemicem.
ilk çaldığı enstrüman davul ve daha sonra gitarla tanışmıştır. zuhal olcay *ve leman sam'ın * albümlerinin müzik direktörlüğünün ve aranjörlüğünün yanısıra çoğu şarkıların da söz ve müziğini yazan kişidir.