benim için mecburi nemlendirici.
cildim o kadar kuru ki vazelini günde iki kere sürsem bana mısın demiyor. hoş değil tavsiye etmem. ayrıca vazelin kullanan köylüdür.
itibarı yerle bir edilmiş zavallı krem.
Halbuki özellikle kış aylarının olmazsa olmazı, topuk bakımının ennn etkili kremidir.
Fiyatı uygundur, concon kremler gibi cep yakmaz.
Topuklarım fena çatladı, sanırım kışş geldi diye. Herkes vazelin al sür diyor da abi ben ne görüntüsünü ne de kokusunu oldum olası sevmem ki... diyordum bir kaç gün önceye kadar. bir kız arkadaşım bana dalinin hindistan ceviz kokulu vazelinini verdi al bir kaç gün kullan hem iyi gelir hem de kokusunu seversin diye. Ben ömrümde ilk defa bir ürünle aşk yaşar oldum. Müthiş bir koku ve gerçekten topuklarım da yumuşadı.
çikolatalısı olanına bir erkek olarak bayıldığım marka. dudağım kuru diye kız bunu dudağıma sürmüştü. bütün gün dudağımı yaladım en sonunda bimden çikolata aldım.
"petroleum jelly" olarak geçen wax; yani mum, petrol yan ürünüdür.
kesinlikle su geçirmez. bu, işe yarayan bir özellik gibi görünse de ciltte uzun süre kalması ve ya kişinin düzenli kullanması zararlı olur. cildin nefes almaya ihtiyacı vardır; vazelin bunu yaptırmaz.
dövme yapıldıktan sonra kullandırılmasının sebebi su geçirmemesinden kaynaklanır. iyileşmeye bir etkisi yoktur. dış etkiden korur.
bebeklerde de kullanılmamalı. bebek yağı da kullanılmamalı. sıkma zeytinyağı sürün daha faydalı.
kayganlığı da mum olmasından kaynaklıdır krem olmasından değil. dahili ve harici kullanım için önerilmemeli.
Vazelin doğal olarak ham petrolden üretilen özdür. Renksizdir, kokusuzdur ve yoğun bir dokusu vardır. Vazelin güzellik ürünlerinde kullanılır ve şaşırtıcı yararları vardır.
KAPSAMLI BiLGi: Karosen ticareti yapan iflasın eşiğindeki New York'lu kimyager Robert A. Chesebrough, 1859 yılında Pensilvanya'da yeni bulunan petrol uyularına gittiğinde bir maddenin işçilerin ayaklarına yapıştığını gördü. Bu parafine benzer madde iş pompalarını tıkayarak işçilerin canını sıkıyordu ama ayaklarındaki kesik ve yaraların da iyileşmesine yardımcı oluyordu. Chesebrough bu tuhaf maddeyi kavanozlara doldurarak New York'a döndü. Üstünde aylarca çalışarak petrolden ayrıştırdığı maddenin vücuttaki yaraları iyileştirdiğini gördükten sonra 1870'te "Vazelin Petrol Jeli" ismiyle piyasaya satışa sundu