varoluşçu psikoterapi

entry13 galeri2
    1.
  1. Varoluşçuluğu oluşturan düşünce akımları 19. yy. ortalarında başlamıştır. Gizemci düşünür Kierkegaard'ın (1813-1885) gizemsel düşüncelerinden yararlanan Heidegger (1889-1976), insanın kendi varlığının kendisi tarafından yaratıldığını ileri sürerek bu öğretiyi ortaya atmıştır.
    http://www.psikoterapi.com/html/varolus.htm
    2 ...
  2. 2.
  3. irvin yalom'un da "Varoluşsal Psikoterapi" kitabında "ölüm, özgürlük, yalıtım, anlamsızlık" gibi ana başlıklar altında irdelediği akım.
    3 ...
  4. 3.
  5. ''Varoluşçu psikoterapi ikinci dünya savaşından sonra Avrupa'da temelleri atılan daha sonra Amerika'da yayılan özünde 'varoluşçu felsefe geleneğinden' etkilenmiş ve metadolojisini bu felsefe geleneğinin temel önermelerine paralel yönde oluşturmuş bir ruhsal tedavi yöntem ve tutumudur. ilk kez Ludwig Binswanger ve Medard Boss isimli psikanalistlerce Heidegger'in varoluşçu felsefesine dayanarak oluşturuldu. 'Daseinanalysis' isimli bu felsefe Amerika'nın psikanaliz çevrelerinde 1958 yılında Rollo May'in yazar ve editörlüğünü yaptığı 'Existance' isimli kitabının yayınlanmasından sonra tanınmaya başlandı. May'in kitabının etkisiyle Abraham Maslow ve Carl Rogers önderliğinde gelişen 'Amerikan Humanist Psikoloji akımı' varoluşçu psikoterapinin popüler ve önemli bir akrabası oldu. Varoluşçu Psikoterapi sıkı sıkıya tutunduğu felsefi kökenleri ve popülarize edilme yaklaşımlarına karşı gösterdiği direnç ile Humanist psikoloji ile ilişkili envai çeşit 'pop psikoloji' türevlerinin dışında kalmaya özen göstererek etkinliğini sürdürmeyi başardı. Amerikalı psikiyatrist irvin Yalom yazdığı makaleler ve pedagojik yönelimli hikaye ve romanlarla varoluşçu psikoterapiyi son otuz yılda tanıtan önemli bir isim olmuştur.''

    kaynak: http://www.varoluscupsikoterapi.net
    0 ...
  6. 4.
  7. 5.
  8. varoluşçu psikoterapi de önemli olan şimdi ve burada kavramlarıdır. Varoluşçular varolma yolunda kişinin en çok üzerinde durduğu 5 soruyu temel alarak bunlar yoluyla psikoterapiyi yapılandırmışlardır.
    0 ...
  9. 6.
  10. hiÇbirşey yoktan var olmaz... olduysa iyi olmuş, ellerine sağlık
    1 ...
  11. 7.
  12. Varoluşçu yaklaşım insanın biricik oluşu ve özgün olma özelliğini hiçe sayarak bir nesne gibi ele alan yaklaşımlara karşı bir tepki olarak doğmuştur.en bilinen kuramcısı ırvın yalomdur.
    1 ...
  13. 8.
  14. 9.
  15. 10.
  16. Sistemi yeniden başlattığım sırada okuduğum bir dizi i.yalom kitabından biri. Kendinizle sorununuz varsa okumanızı tavsiye ederim.
    1 ...
  17. 11.
  18. Biricik insan kavramını temellendiren ve eğitim psikolojisiyle harmanlanabilecek olan kuramlara ve 19./ 20.yy felsefi akımlarına dayanan terapi biçemidir.
    3 ...
  19. 12.
  20. Bide bunun bilişsel olanı var. Doktora gidiyosun amına koduğum "senin ki dert mi aq, buraya kimler geliyo" tribinde önce bi dinliyo. Sonra şu kadar ücreti var diyor. amına koduğum yavşağı zaten sorunun temel kaynağı para zaten. O kadar param olsa psikolojim düzelirdi. Konudan bağımsız oldu ama neyse siktir edin.
    0 ...
  21. 13.
  22. irvin d. yalom'un kitabıdır.
    freud'un yürüme zorlukları çeken genç bir hastasını tedavi ettiğinde iyileşmesini, bastırılmış duygulara bağdaştırmıştır. ama karakterize özelliklerini iyi göstermesi duyduğu suçluğunun temel ahlakının güzel olmasını söylemesi, şefkatli ve ilgili davranmasınında tedavi de büyük bir pay olduğunu söyler irvin d. yalom.
    2 ...
© 2025 uludağ sözlük