üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizde, keşke her sahil şehrinde (şehrin coğrafi özelliklerine göre) kullanılması gereken ve trafik yükünü inanılmaz azaltabilecek ulaşım aracı. istanbul ve izmir'de de daha çok olmalı mesela.
kiminin gezi, kiminin ulaşım aracı olarak kullandığı deniz taşıtı. kimin gezmek, kimin ulaşım amaçlı kullandığı insanların davranışlarından kolayca anlaşılabilir. açık alanda, fotoğraf çekip martılara simit atarak keyfini çıkarmaya çalışan insanlar genellikle vapura gezmek için ve ayda yılda bir binen insanlar iken, bir köşede oturup çayını kahvesini yudumlayarak denizi seyrede seyrede seyahat edenler ise çoğunlukla vapuru ulaşım aracı olarak ve düzenli kullanan kişilerdir. metrobüs ve marmaray gibi araçların yaygınlaşması ve daha hızlı ulaşım sağlamasından dolayı ulaşım amacıyla binen kişi sayısı azalmış olsa da, hala karşıya geçmek için vapur tercih eden bir kitle var. ayrıca ibb'nin deniz ulaşımının payını arttırmak amacıyla, yeni vapur hatları açmak ve vapurlar ile diğer ulaşım araçlarındaki aktarmanın yarı fiyatına olması gibi çalışmaları da mevcut.
istanbul'daki vapur tecrubesiyle, izmir'deki vapur tecrubesi çok farklı geliyor bana. Şehrin ruhuna da uyumlu olarak istanbul'daki hatlar daha bir dinamik işliyor sanki.
Van gölündeki vapur hissi nasıldır acaba merak ederim.
bir vapurda ilk evlenme teklifimi aldım ilk sevgilimden.
bir vapurda 8:15 vapurunu soyledim yonca evcimik ten.
bir vapurda buyukada ya bagladım yolları.
bir vapurda simit cay huplettim onla.
Bir vapurla gittim bozcaada ya.
bir vapurda istanbul un guzelligini seyrettim gozlerinden.
bir vapurla bagladım rakı-balıga kınalıada onun yanında.
bir vapurla cıktım manastıra heybelide ve yad ettim butun secmece kızları.
ve umarım bir gun "birlikte son vapura yetisecegiz" onunla..