küçücük 4 ada...
her birinin üzerinde tarihi manastır ve kiliseler var.
4'ü de birbirinden güzel ve hepsi de bizim için değil belki ama başkaları için fevkalade önemli.
evet.
misal ben arter adası'nın ismini henüz yeni duydum. zira biz bu adayı bu şekilde değil de kuş yahut kuzu adası olarak anıyoruz. bu da önem vermediğimizin en önemli göstergelerinden biri olsa gerek.
amarikanların araştırma yaptığı göldür. güya van gölü canavarı'nı araştırıyorlarmış. yersen tabi.
kim bilir hangi uygarlığın hangi kalıntısını ya da hangi yer altı zenginliğinin peşinde ibinoşlar. ve bunlara izin veren de benim ülkemin bakanlıkları. sen bir araştırma için kıçını yırt dört yılda zarzor izin al onlar gitsinler ülkenin istedikleri blgesinde istedikleri anda istedikleri kadar araştırma yapabilsinler. sonra birileri çıkıp özgürüz, bağımsızız diyor, davoslarda racon kesen kabadayıları pohpohluyoruz. adamlar senin mekanında her boku yiyor sen orada göstermelik racon kessen ne işe yarayacak?
küçükken boğulma tehlikesi geçirip, suyunu yuttuğum için saatlerce böğürmemi sebebiyet veren ve benim deniz, göl, havuz gibi sulu ortamlardan uzaklaşmamı sağlayan su birikintisi.
süphan dağı` nın volkan patlaması sonucu çıkardığı lavların bend-i mahi çayının önünü kesmesi sonucu oluşan , sodalı olduğu için sadece inci kefali denilen balığın yaşadığı , en derin yerinin 451 metre olduğu belirtilen , ülkemizde ulaşım yapılabilen tek göl özelliği olan, avrupa' nın 5., türkiye' nin en büyük gölü.
van denizi diye isimlendirilmez aslında,yerel halk direk olarak 'deniz' der van gölüne,bir çok yerinden hava çok açık değilse hele, karşı kıyısı görünmez çünkü.