"samsun'a gitmeden" vahdettin ile atatürk arasında içeriği, üçüncü bir allah'ın kulu tarafından bilinmeyen bir görüşme olduğu tarih arşivlerimizdeki eski yazı kayıtlarda mevcuddur. ve fakat garip gelen atatürk için bir gün "masondu" diyenlerin, ertesi gün "vahdettin görevlendirdi olum, yoksa bir halt edemezdi" demeye getirmesi lafı.
hayır, çelişmeyin demiyorum gençler. gene çeliş ama hobi olarak çeliş...
efsane değildir, bir atatürkçü olarak kabul ettiğim önermedir.Atatürk dereyi geçene kadar padişahın emrinde kalmıştır.Vahdettinle yurt dışı gezilerinde eşlik etmiştir.Baş yever olmuştur.Atatürk ün vatan kurtarma çabası önemli yerlere gelerek, önemli ilişkiler kurmakta geçmiştir.
Nutuk kitabındada belli oluyor ki ( mektuplaşma) atatürk ün devlette önemli bir noktaya gelmesi vatanı kurtarmada rol oynamıştır.
Atatürk ün bir sözünü yazıyorum.Vahdettin atatürk e soruşturma görevini verirken ( güya gemiyle git vatanı kurtar derken)..
Sarayın merdivenlerinden hızlı adımlarla iniyorudm, sanki biri beni gerçi çağarıp görevin iptal edilidğini söyleyecekti.( görevi aldıkdan sonra)
Atatürk ü vahdettin kendi makamını yani milletin ve devletin bütünlüğünü değil padişahlık makamını korumak adına bu görevi vermiştir.
allah aşkına milleti kurtarma peşinde olan bir yönetim kendi askerine silah bıraktır mı?
Mustafa Kemal Paşa, 19 Mayıs 1919’da Anadolu’ya geçti, Fakat Kâzım Karabekir Paşa ise, Sultan Vahdeddin Han’dan resmen Millî Mücadeleyi başlatmak için yani bu ismi kullanarak 1919’un Nisan başlarında izin aldı ve Anadolu’ya geçti.
yobazların tek avuntusudur. lan kuvay-ı inzibatiyeyi kurdunuz yunan uçaklarından yunan ordusu hilafetin ordusudur kemalin şerrinden yunan ordusuna sığınınız diye bildiriler atan milli mücadelenin komutanları hakkında ölüm fetvası çıkaranlar siz değilmiydiniz diye soruyoruz olsun atatürkü anadoluya vahdettin han hazretleri yolladı diyorlar. hadi ordan kendi yalanınızda kaybolmuşsunuz.